Маріуполь. Вартий твоєї уваги: новий бренд і логотип міста. #тутварто захоплюватись (ФОТО)

Мер Маріуполя оголосив результати конкурсу на найкращий бренд для міста, який тривав близько трьох місяців.

Переможцем став Сергій Родіонов із проектом “Маріуполь. Вартий твоєї уваги”. Сергій – уродженець Маріуполя, який уже тривалий час живе за кордоном і реалізовує проекти по всьому світу. У 2010 році він уже розробляв проект бренду Маріуполя, який називався “Свіже місто”, проте тоді брендування міста не стояло на порядку денному.

“Маріуполь. Вартий твоєї уваги” – це не тільки логотип, а повноцінний бренд. Так описана ідея на офіційному сайті проекту:

“Бренд підкреслює сильні сторони міста та протидіє слабким. Також він окреслює та візуалізує напрямок розвитку міста в очах мешканців, відвідувачів, інвесторів і студентів.

Сильні сторони Маріуполя: Азовське море, промисловий та економічний потенціал, історія, мультикультурність, розвинена інфраструктура, активна молодь, громадські ініціативи.

Слабкі сторони Маріуполя: близькість військового конфлікту, ускладнене транспортне сполучення, екологія, чутки, що залякують.

Бренд Маріуполя привертає увагу до принад міста і руйнує хибні стереотипи. Він яскравий і оптимістичний. Маріуполь вартий уваги. Вартий уваги та піклування маріупольців, тому що це – їхній дім, який саме вони роблять красивішим і комфортнішим.

Вартий уваги мандрівників, тому що на них чекають мальовничі морські краєвиди й унікальні індустріальні пейзажі, мультикультурність і гостинність мешканців. Вартий уваги інвесторів і політиків, тому що саме тут будується нова Україна та її громадянська лінія оборони. На жаль, брендинг не зможе вирішити інфраструктурні та економічні проблеми, але він допоможе подолати стереотипи та зробити Маріуполь привабливішим”.

Окрім безпосередньо логотипу, бренд пропонує стилізований під грецький шрифт, легку для сприйняття візуальну мову піктограм, просту систему навігації містом, універсальну схему слоганів з використанням гештеґу #ТутВарто та єдиний стиль для міських оголошень. Проект бренду “Маріуполь. Вартий твоєї уваги” знайшов велику підтримку серед маріупольців у соціальних мережах.

Відкритим залишається питання, коли міська навігація буде приведена в порядок з урахуванням новоприйнятого бренду та змін у топоніміці відповідно до закону про декомунізацію.

Основа візуального стилю – яскраві кольори та прості піктограми, які використовуються у сувенірній продукції, оголошеннях, навігації містом.

ІНТЕРАКТИВНО ПРО БРЕНД, БІЛЬШЕ МАЛЮНКІВ ТА ПОЯСНЕНЬ

донеччина маріупіль краса

Знак гривні
Знак гривні