Після мордобою з забудовником на Святошино - зараз стабільно (ВІДЕО)

Пізно ввечері у Святошинському районі Києва виник конфлікт між мешканцями багатоповерхівки та будівельною компанією, яка розпочала підготовчі роботи для спорудження багатоквартирного будинку на місці автостоянки. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Мешканцям, за даними соцмереж, допомагали "праві" група С14, активісти ЦК Азов, а також бійці батальйону Донбас.

“Ввечері невдоволені місцеві мешканці почали кидати каміння та штахети у бік будівництва, а з протилежного боку застосували вогнегасники. Правоохоронці попередили всіх присутніх про недопустимість вчинення правопорушень та закликали не вчиняти будь-яких протиправних дій. Однак, незважаючи на це, кілька десятків осіб перекрили рух на вулиці Святошинській. Відновили рух транспорту о 22:30″, – сказано в повідомленні.

Правоохоронці повідомили, що у чергову частину надійшло кілька повідомлень про конфлікт. Також зареєстровано шість повідомлень лікарів про надання медичної допомоги.

Згодом ситуація довкола конфлікту між мешканцями багатоповерхівки і забудовником за адресою Святошинський провулок, 2 стабілізована і контрольована, повідомила речниця поліції Києва Оксана Блищик.

"Поліція, зокрема і працівники спецпідрозділів, та Нацгвардія - на місці. У випадку вчинення правопорушень активних учасників доставлятимуть до управління поліції для надання правової оцінки їх діям. На цей час у поліцію не надходили повідомлення про потерпілих", - написала речниця в ніч з вівторка на середу.

На місці конфліктної забудови у Святошинському районі Києва поліція затримала близько 30 осіб.

За матеріалами ВВС, Радіо Свобода й Новинарні

забудова київ конфлікт будівництво

Знак гривні
Знак гривні