Під нові санкції США потрапили дочки Газпрому, організація Азарова й будівники Керченського мосту (СПИСОК)

США розширили перелік фізичних осіб компаній з Росії та України, що підпадають під дію обмежувальних заходів, у зв'язку з агресією проти України.

Про це йдеться у повідомленні Мінфіну США.

Під санкції потрапили компанії "Мостотрест" і "СГМ-мост". "Мостотрест" є субпідрядником будівництва моста через Керченську протоку, а "СГМ-мост" — генеральним підрядником.

Також під санкції США потрапив замовник будівництва Керченського мосту — ФКУ "Упрдор "Тамань" — і його проектувальник — компанія "Гипростроймост".

Під санкції також потрапили "дочки" "Газпрому" - в санкційний список внесені "Газпром-медіа", "Газпром-капітал", "Газпром-інвест" та ін.

Крім того, США розширили санкції проти фізичних осіб. Зокрема у список потрапили заступник командувача штабом бойовиків "ДНР" Едуард Басурін, глава "Міноборони ДНР" Володимир Кононов, "міністр зв'язку ДНР" Віктор Яценко, заступник голови ради міністрів окупаційної влади Криму Дмитро Полонський, низка кримських міністрів, глава "Мінфіну ЛНР" Євгеній Мануйлов та інші.

Всього до США розширили санкції на 17 імен і 20 організацій. Зокрема, центр судноремонту "Зірочка" в Севастополі та "Комітет порятунку України" в Москві екс-прем’єра України Миколи Азарова.

Проект будівництва мосту до Криму фінансується та будується державою. Попередня вартість робіт – 228 мільярдів рублів.

Після анексії Криму США та ЄС запровадили санкції до низки компаній та персон, які до цього причетні та працюють на півострові.

За матеріалами УП та ВВС

газпром крим сша росія санкції азаров анексія

Знак гривні
Знак гривні