Міранду відсторонили від проекту е-декларування за нездатність виправити власні недоліки (ПЕРЕЛІК)

Національне агенство з запобігання корупції відсторонило ТОВ "Міранда", яке розробляло систему електронних декларацій, як ненадійного підрядника.

Про це повідомляє Держслужба спецзв'язку.

"Впевнені, що висновки ... незалежної експертної групи дозволять суспільству переконатися у правильності прийнятого НАЗК рішення про відсторонення від даного проекту ТОВ «Міранда», як ненадійного підрядника", - сказано в повідомленні.

Також чиновники звинувачують компанію, що вона не забезпечила систему потрібним обладнанням: "Зокрема, фактично в наявності була лише третина задекларованого обладнання. Як приклад, один із мережевих маршрутизаторів був непрацюючий, а на другому, який мав забезпечувати мережевий захист даних Реєстру, закінчилася ліцензія", - йдеться в заяві.

На сьогодні усі недоліки, виявлені за результатами державної експертизи, виправлено самими фахівцями Держспецзв’язку.

Держспецзв'язок досі вважає, що його рішення про ненадання ліцензії 12 серпня було правомірним.

Держспецзв'язок називає такі недоліки (нині усунуті):

нада система мала недоліки і прорахунки, які не дозволяли би експлуатувати систему електронного декларування відповідно до ТЗ та захистити інформацію належним чином, зокрема через ризики та загрози, що пов’язані з проблемами:

* авторизації (автентифікації) декларантів,

* несанкціонованого (зловмисного) доступу до відомостей декларантів при їх подачі через незахищені персональні комп’ютери,

* уразливостей відомостей Реєстру через можливості прямого доступу до баз даних з браузерів користувачів,

* можливості несанкціонованого внесення в систему сторонніх файлів,
реалізації не задокументованих функцій, пов’язаних із використанням зовнішніх сервісів,

* ряду інших уразливостей та системних недоліків, які стали загальновідомими для фахівців ІТ-галузі за лічені дні роботи Реєстру.

Повна зяава

З інших новин дня: "виправлена" Держспецзв’язком. і офіційно запущена сьогодні система не дозволяє вносити декларації, як пишуть в АІН

Нагадаємо, що видання Українська/Європейська правда закликали ЄС не вводити з Україну безвізовий режим, а МФВ не надавати Україні кредит, через те, що за думкою редакції, керівництво країни організувало спецоперацію Держспецзв’язку із навмисного зриву атестації системи.

Детально про технічні проблеми першого варіанту порталу е-декларацій читайте тут

скандал корупція технології реформи декларації

Знак гривні
Знак гривні