Схоже, стаття ТЕКСТів надихнула ГПУ зайнятися територіальними громадами Медведчука

Луценко розповів про нову схему Медведчука – територіальні громади.

Луценко має інформацію, що лідер "Українського вибору" Віктор Медведчук розпочав роботу з реєстрації "територіальних громад", які закликають не сплачувати податки державі.

Про це він заявив у суботу в Івано-Франківську.

Липнева стаття ТЕКСТів:


Сепаратистський проект Медведчука. Під виглядом "територіальних громад" по всій Україні створюються "Л-ДНРи"

За словами Луценка, останнім часом надходить інформація про те, що "одіозний пан Медведчук зі своїм "Українським вибором" розпочав роботу по реєстрації в Міністерстві юстиції і з осередками в кожній області організацій, які називаються по-різному, але сходяться в одному – це так звані територіальні громади, і вони відверто закликають не сплачувати податки Українській державі, а платити податки виключно цим самозваним громадам".

Луценко розповів, що з цього питання ним була ініційована нарада з силовиками у президента. Він запевнив, що Служба безпеки "заблокувала подальше розповзання цієї гангрени в Україні" та висловив сподівання, що до реєстрації не дійде.

Генпрокурор повідомив, у місті Хмельницькому, де один із таких підрозділів був зареєстрований, громадянка, яка оголосила себе керівником цієї територіальної громади, почала збирати податки у підприємців. За його словами, відповідна особа вже затримана і їй буде інкриміновано статтю за державну зраду (ст. 111 ККУ).

"І я впевнений, що це єдина правильна відповідь. Якби так діли раніше, ми б не були у стадії війни із зовнішнім і внутрішнім ворогом", - наголосив ‎генпрокурор.

"Тут, на Прикарпатті, де надто багато синів віддали своє життя за Українську державу, будь-які спроби федералізації від будь-кого не пройдуть", - підкреслив він.

"Якщо будуть прямі покази на славнозвісного пана Медведчука, то ніхто не побоїться пред’явити йому відповідні обвинувачення", - запевнив Луценко.

медведчук ГПУ прокуратура сепаратизм

Знак гривні
Знак гривні