Ще один скандал із ВО Свобода. Лещенко стверджує, що партії надходило $ 200 тис. із чорної каси Януковича. Свободівці заперечують

Народний депутат України Сергій Лещенко ( обрався від "Блоку Петра Порошенка", а тепер у внітрішній опозиції до цієї сили) стверджує, що в "амбарній книзі" Партії регіонів (документи, передані в НАБУ екс-першим заступником голови СБУ Віктором Тріпаком) є згадки про отримання грошових коштів Всеукраїнським об'єднанням "Свобода".

У ВО "Свобода", в свою чергу, спростовують звинувачення у фінансуванні з боку провладних партій і просять Лещенка оприлюднити матеріали, про які він заявляє.

"У цих документах, які стосуються пана Манафорта (американський політтехнолог екс-президента В.Януковича. - Ред.), ми виявили платіж на користь партії "Свобода" у розмірі $200 тис.", - повідомив С.Лещенко на прес-конференції в п'ятницю в Києві, передає Цензор.НЕТ із посилланням на Ітерфакс-Україна .

Він закликав керівника НАБУ Артема Ситника "сказати, скільки разів і на яку суму згадується партія "Свобода" в цих документах, щоб зняти будь-які спекуляції на цю тему".

За словами головного редактора інтернет-видання "Українська правда" Севгіль Мусаєвої-Боровик, ці гроші для ВО "Свобода" отримав депутат Віталій Калюжний, і вони йшли "для членів комісій".

За інформацією народного депутата, партія "Свобода" згадується в "чорній касі" Партії регіонів не один раз.

У свою чергу, в партії ВО "Свобода" вважають необґрунтованими і непідтвердженими заяви народного депутата Сергія Лещенка (фракція "Блок Петра Порошенка) про нібито виділення політичній силі грошей з тіньової каси "Партії регіонів".

Читайте також: Манафорт зробив президентом Януковича, роздув в Україні мовне питання, дружить з російськими олігархами. Зараз працює на Трампа.

"Те, про що він заявляє, нехай опублікує, потім будемо розмовляти. Але, думаю, йому це навряд чи вдасться. Слова пана Лещенка коментувати - себе не поважати", - сказав у коментарі агентству глава секретаріату ВО "Свобода" Олександр Мирний.

При цьому він засумнівався в достовірності оприлюдненої С.Лещенком копії сторінки з "амбарної книги" Партії регіонів, де є інформація про нібито виділення грошей "Свободі".

Фото з прес-конференції щодо оприлюднення "чорної каси" Януковича, яка відбулась 31 травня 2016-ого року

"Якщо Ви хочете від мене підтвердження або спростування цієї інформації, я навряд чи зможу це зробити. По-перше, я не розумію, про що йде мова. Лещенко щось має на руках чи ні, у мене цього точно немає. Якби "Свободу" фінансувала будь-яка інша владна структура чи хтось із бізнесменів, у "Свободи" було б набагато більше можливостей себе розрекламувати", - заявив О.Мирний.

Нагадаємо, 31 травня нардеп (БПП) Сергій Лещенко і журналіст Севгіль Мусаєва-Боровик оприлюднили, за їхніми словами, частину документів з "чорної бухгалтерії" Партії регіонів за друге півріччя 2012 року. Згідно з оприлюдненими матеріалами, ПР витратила на політичну корупцію за цей період $ 66 млн.

Раніше про передачу матеріалів з так званої чорної каси Партії регіонів в Національне антикорупційне бюро заявив колишній перший заступник глави СБУ Віктор Трепак.

свобода корупція лещенко

Знак гривні
Знак гривні