Українські олімпійці стали на захист дискваліфікованих за сечу росіян? (ВІДЕО)

Спортсмени й тренери олімпійської збірної України в ефірі російського пропагандистського каналу стали на захист російської легкоатлетичної команди, у повному складі усунутої від Олімпіади в Ріо-де-Жанейро через державну підтримку допінгу в РФ.

Про це йдеться в матеріалі Новинарні

Лишилося хіба що чекати спростувань про "вирвані з контексту фрази", але...

Через весь сюжет проводиться теза, що міжнародні спортивні інстанції вдалися до суто політичного рішення, коли дискваліфікували російську легкоатлетичну збірну повним складом, зокрема й “чистих” атлетів – таких, як молодий стрибун у довжину Дмитро Сорокін, який ніколи не попадався на виживанні допінгу.

” У мене хлопець – російський легкоатлет (Сорокін), і ми мріяли поїхати разом на Олімпійські ігри, але наша мрія не збулася”, – каже в коментарі “Росії” українська бігунка – член олімпійської збірної Наталія Погребняк.

“Це якісь подвійні стандарти існують. Якось несправедливо виглядає. Навіть і тій самій команді США деякі люди вже відбували покарання [за допінг] і їдуть на Ігри, а “чисті” російські спортсмени не можуть взяти участь”, – заявила Погребняк, фактично повторивши тези президента РФ Путіна.

Журналістка каналу “Росія” вказує на те, що була покарана за допінг 2012 року й українська спринтерка Єлизавета Бризгіна, дискваліфікація якої закінчилася торік, і тепер луганчанка, позбавлена “бронзи” Лондона, їде в Ріо-де-Жанейро.

У коментарі телеканалу тренер Бризгіної Костянтин Рурак повторив російську тезу про “подвійні стандарти” щодо “людей, які раніше не були покарані”.

І сама Єлизавета каже про “несправедливість з великої літери” щодо росіян. “Дуже шкода [російських] спортсменів. Усі розуміють, що це чиста політика”, – каже Бризгіна російській журналістці на камеру.

Ті самі слова про “несправделивість щодо росіян” та “образ” повторюють Вікторія Ткачук, Олена Колесниченко, інші члени української легкоатлетичної команди, а також старший тренер збірної України з важкої атлетики Валентин Михайлов та лікарка цієї збірної Ірина Захарченко.

Відгуки з соцмереж

Андрій Магера
Найбільш неприємно те, що майже всі спортсмени і спортсменки олімпійської збірної України це ровесники незалежності України, народжені в незалежній Україні.
Ще одну річ я не розумію. Чому ніхто з “адміністраторів” українського НОК не послав подалі журналістів пропагандистського телеканалу “Росія”?! Це плювок в бік пам’ять загиблих українських героїв, які захищали незалежність і територіальну цілісність рідної Батьківщини. Не вірю, що в складі української команди лише тренери, спортсмени і лікарі.
А коментар, як такий, тут міг бути тільки один: “Держава-агресор не має права виступати на Олімпійських іграх за визначенням. Цим змаганням притаманні лише мир і братерство, а не агресія і рашизм!”

Яна Верещака Т
Такое чувство,что страна отдельно, а они тоже отдельно. Прямо так сожалеют, аж сил нет. А ничего,что эти российские спортсмены наверняка не сожалели, когда их страна Крым отхватывала. Я не знаю,что ещё должно произойти, чтобы люди в этой стране как-то поняли, что сосед-агрессор. Грустно всё это(((

Aleksas Oleksa Matvejevas
Справа не в інтелекті, а в елементарному розумінні політичних моментів. Взагалі, у збірної є якийсь прес-аташе? Чому будь-який псевдожурналіст має вільний доступ до спортсменів?

Ігор Мірошниченко
І за оцих нікчем ми маємо вболівати? За цих совків? Рагулів? Закрийте їм пельки!!! ПаРаша поставила вживання допінгу на державний рівень, а ці гниди шкодують, що не побачать на Олімпіаді представників країни-окупанта, агресора, де шахрайство покладене в основу політики? Міністр спорту і президент НОК мають валити у відставку першими. Без пропаганди НАЦІОНАЛЬНОЇ ІДЕЇ ми приречені мати і в спорті і деінде професійних заробітчан, які б’ються виключно за призові й за вигідні контракти, а не за честь прапора та за Націю.

Roman Kabachiy
ЦЕ ЗАШКВАР! Курва, Даля Грібаускайте не дає й півслова коментаря раші, а ці розсипалися для раша-тєліка, раденькі що дурненькі.

Lukyan Selsky
Господи, цією отарою в синьо-жовтому взагалі ніхто там не займається? Інструктажі, охорона, дисципліна, спікери? Мізки, врешті-решт?
Один такий сюжет – і ми знову котимось у прірву. І не в самому сюжеті ж справа.

маразм україна росія пропаганда олімпіада спорт

Знак гривні
Знак гривні