Наша файта - мультсеріал з регіональним гумором, Закарпатська футурама (ВІДЕО)

На Закарпатті багато місцевого колориту і людей, які розуміють, що у цьому і є перевага регіону. Про регіон створили серіал, який уже порівнюють із Футурамою, - пише Ukrainer.

Автори серіалу - Михайло Карпенко та Павло Мандзіч. Їхній канал на ютубі - Наша файта

Вони сміються над закарпатською духовністю, вони дотепно розповідають і про поліцію, і про дороги, і про вирубку лісу на Закарпатті.

Теперішній гумор на телебаченні – це переважно запозичені із заходу стендап-шоу, доживаюча на останньому подиху студентська ліга КВК, банальні, буквальні і часом брутальні жарти канонізованих керівництвом столичних телеканалів гумористів «95-го кварталу».

І от, коли одеська «Юморина» все більше нагадує поминки, криворізьких жартівників стає дедалі важче відрізнити від об’єктів їх жартів, у 2013-му році на Закарпатті з’являється невеличка групка колишніх місцевих КВК-ників, що досить швидко здобуває шалену популярність на місцевому рівні.

Вони називаються «Наша Файта», предметом їхнього гумору є їхній історичний край – Закарпаття. Гумор специфічний, малозрозумілий для широкого загалу або тих, хто не готовий вихопити з контексту закарпатські словечка, закарпатську специфіку, закарпатський час і закарпатську кухню.

Це вони створили відомий усім мем «Совпадєніє? Не думау», хоча ця команда, пак, ця Файта працює без будь-яких запрошень на офіційне телебачення, винятково для себе і своїх глядачів, яких за цей час назбиралося вже досить багато.

За три роки вони зняли лише п’ять серій, оскільки мультфільм роблять винятково для задоволення, втім, за ці три роки їх переглянуло на Ютубі більше мільйона глядачів, що, зрештою, і становить населення Закарпаття.
В Ужгороді є цілий офіс «Нашої Файти» з красивою вивіскою.

Три роки тому їх творче об’єднання називалося «Студія КарМан», але після успіху мультфільму вони перейменувалися, і тепер всі їх знають як «Наша Файта». Під цією назвою вони не лише роблять мультфільми, а і заробляють на організації заходів.

І Михайло, і Павло в житті розмовляють точнісінько так само, як у мультфільмі. Тому, потрапляючи до них в компанію після перегляду якоїсь із серій, починаєш почувати себе пасивним учасником їх нового анімаційного сюжету.

В Україні дотепер існував лише один комедійний мультсеріал – «Козаки». Його історія бере свій початок у далекому 1967-му, коли проектом займався «Київнаукфільм» та пізніше «УкрАнімаФільм».

Другий комедійний і перший мультсеріал не для дітей – це «Наша Файта», втім, для його авторів це лише хобі, вони могли б продукувати і більше, якби мали підтримку. Хлопці заробляють, як і більшість виходців із КВК і «Камеді-шоу» — ведучими заходів, здебільшого весіль.

ІНТЕРВ'Ю З НАШОЮ ФАЙТОЮ

кіно закарпаття гумор наша файта

Знак гривні
Знак гривні