Погралася у командира: полон, втрачений танк і загиблі бійці. День, коли Савченко потрапила до ворога

Журналіст Аргат днями поспілкувався з учасниками бою, в якому взяли в полон Савченко.

"Не вірити цій людині підстав нема," - пише журналіст. - "Більшість з вас цю людину знають і поважають. Це безпосередній учасник того бою в районі луганського гольф клубу. Нижче просто переповім те, що почув."

Наводимо текст його оповіді повністю.

Наді, ніби то, надійшла інформація від людей з її вертольотного полку, що з Луганська поїдуть гради, які відстріляються по Щастю. Надя вирішила самостійно організувати операцію по їх знищенню. Вона таємно зібрала групу з семи чоловік (кількість можливо неточно запам’ятав) у яких на всіх було три РПГ-7. Про це не знав ані Мельничук, ані Лихоліт. Надя сказала, що якщо гради знищать, то учасникам цієї групи дадуть “героїв України”.

Але Надя не знала, що перед градами буде передова група (чоловік 35 на легковому транспорті). Ця група і загнала бійців “Айдару” в підвал гольф клубу. Викликати підмогу їм вдалося по мобільному телефону. Мельничук своїм Лексусом почав возити айдарівців на підмогу. О 4-ій ранку зав'язався бій з першою групою в 7 чоловік. Там поранили Лихоліта. Наді сказали, щоб вона очолила операцію по наданню підмоги.

Надя зібрала групу, яка поїхала на танку 128 ОТБр. Але танк проскочив поворот на гольф клуб. І виїхав на бокпост “ЛНР” в Металісті. Виявилося, що в танк не встигли заправити боєкомплект. Пострілом з РПГ всю піхоту збили з танку. Танк взяли, як трофей.

Далі на підмогу викотилися три БМП 30-ої ОМБр. Одну БМП підбили, дві взяли в полон.

Далі приїхав БТР 80 ОАерМБр. З трофейної БМП-1 росіяни влучили в цей БТР.

Людські всі втрати, я точно не скажу, але значні. Танк досі воює в складі “2 АК ЛНР”.

Далі ще комент щодо цієї історії іншого учасника зі складу спецназу. Тут трохи інакше. Мовою оригіналу:

"Було трошки інакше, на гольф клубі лишилось п’ять придурків-айдарівців її кентів-мародерів, які побачивши елітний алкоголь рішили все попробувати. На ранок сепари вернулися і ці придурки почали почали волати про поміч ця м… вирішила пограти в командира, почала кричати на танкістів, щоб вони заводились і помогли витягнути рєбят. При цьому танк був не заправлений ні бк, ні пальним, доїхавши до сепарів він заглох. Вона туди завела всіх остальних. Одна беха проскочила сепарів, відстрілялася і через поля вернулась. А одну ми знайшли вночі, коли ходили в розвідку і витягнути поранених. Ми ще там арту і авіацію наводили. І цю історію підтвердили айдарівці, які там були".

Ця версія виглядає точнішої в частині про БМП. Оскільки на Лостарморі я так і не знайшов фотографій трофейних машин за ці дати в районі Металіста.

савченко війна

Знак гривні
Знак гривні