Одна з версій убивства Шеремета - замах на Притулу

У рамках розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета слідчі, серед інших, розглядають версію замаху на життя керівника "Української правди" Олени Притули, у машині якої він знаходився під час вибуху.

Про це в ефірі каналу 112 заявила речник прокуратури Києва Надія Максимець.

"Слідчі розглядають і ці версії. Зараз мабуть передчасно озвучувати якісь основні", – сказала вона.

Максимець додала, що також проводяться слідчі дії біля дому Шеремета і Притули, де машина була припаркована вночі.

"Також встановлюється, чи були там відеокамери, встановлюється, чи були там, можливо, свідки, які володіють якоюсь інформацією з цього приводу", – повідомила вона.

Інші версії

Радник глави МВС Зорян Шкіряк зазначає, що попередньо слідство розглядає такі основні можливі причини вбивства журналіста Павла Шеремета як професійна діяльність, неприязні стосунки і "російський слід".

Він зазначив, що не виключається версія, пов'язана з неприязними відносинами Шеремета з певними особами.

"Така версія завжди присутня, оскільки ми не можемо виключати нічого", – сказав Шкіряк.

Крім того, радник голови МВС підкреслив, що особисто він згоден зі своїм колегою, народним депутатом Антоном Геращенком в тому, що, безумовно, не можна виключати "російський слід" у цьому злочині.

"... виключати версію участі в цьому злочині (вибуху машини Шеремета) російських спецслужб ми не можемо", – вважає Шкіряк.

Раніше радник глави МВС Антон Геращенко відзначав, що цинічне вбивство журналіста "Української правди" Павла Шеремета може бути використано для дестабілізації внутрішньополітичної ситуації в Україні та розкидання бездоказових звинувачень українськими політиками один на одного з метою отримання сумнівних політичних дивідендів.

"Слідство вивчить всі можливі версії вбивства Павла Шеремета з метою встановлення осіб виконавців, організаторів і найголовніше замовників цього злочину", – написав він у Facebook у середу.

Останній блог Павла Шеремета на "Українській правді" був присвячений підтримці батальйону "Азов" і його лідера Андрія Білецького.

кримінал вибух притула шеремет змі київ

Знак гривні
Знак гривні