Сина Черновецького заарештували в Іспанії за відмивання брудних грошей (ФОТО, ВІДЕО)

У Барселоні (Іспанія) в результаті спецоперації місцевих правоохоронців за підозрою у відмиванні грошей затримано 11 осіб, серед яких виявився син колишнього мера Києва Черновецького Степан. Про це повідомляє Новинарня з посиланням на іспанську El Mundo.

“Серед затриманих переважно українці й росіяни, які проживають у Барселоні. Відомо, що серед затриманих Степан Черновецький, [екс-депутат Київради,] син колишнього мера Києва Леоніда Черновецького”, – інформує газета.

Затриманих обвинувачують в участі в діяльності злочинної організації, відмиванні грошей, підробленні офіційних документів, а також у податкових махінаціях.

Спецоперація була проведена в дорогому ресторані японської кухні, який належить вірменському бізнесменові Арману Маіляну. За інформацією “Ель мундо”, слідчі припускають, що ресторан був прикриттям для українських злочинців, які інвестували в нього кошти, отримані незаконним шляхом.

Іспанське видання EL ESPAÑOL називає затриманого в Барселоні Степана Черновецького – організатором угрупування з відмивання коштів, - пише УП.

Про це йдеться у статті, оприлюдненій EL ESPAÑOL.

"Ця операція проводилась спільно національною поліцією та Національною поліцією Каталонії. вона закінчилась також арештом голови злочинної організації Степана Черновецького, який є сином колишнього мера Києва Леоніда Черновецького", - пише видання.

Видання також зазначає, що Степан відомий своєю пристрастю до світу боксу і володіє топ-клубом цього виду спорту в Україні "Elite Boxing".

Видання додає, що відмивання коштів відбувалося через японський ресторан "Yubari", який розкручувався завдяки спортсменам. Затримання відбувалося саме в цьому ресторані.

Видання El Pais також оприлюднило відео з ресторану, на якому зображений також Черновецький.

Сам Маїлян раніше у своєму ФБ постив фото з Черновецьким і підписував, що це він "з найкращими друзями".

іспанія Черновецький кримінал

Знак гривні
Знак гривні