Поліцейський погрозами змушував судимого до крадіжок у Запоріжжі

Співробітники прокуратури й управління Служби безпеки України в Запорізькій області 21 червня затримали оперуповноваженого одного з відділень поліції Запоріжжя за підозрою в хабарництві й організації крадіжок з автомобілів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури області, - передає Новинарня.

Як повідомляється, цей правоохоронець, використовуючи займану посаду, погрозами притягнення до кримінальної відповідальності та інструктажами зі скоєння злочинів загальнокримінальної спрямованості підбурив раніше судимого жителя міста до скоєння ряду крадіжок на території обласного центру. Після скоєння крадіжок особистих речей з автомобілів вказана особа передавала частину грошових коштів співробітнику поліції.

Як встановлено, протягом червня цього року правоохоронець незаконно отримав у такий спосіб 20 тис. грн.

Працівнику правоохоронного органу сьогодні повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 368, ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 185, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 185 КК України.

Наразі досудове розслідування триває, вирішується питання щодо відсторонення правохоронця від займаної посади та обрання йому запобіжного заходу.

поліція запоріжжя кримінал

Знак гривні
Знак гривні