Україна - найбільший експортер пшениці до Європи

Україна у поточному маркетинговому році (закінчується 30 червня 2016 року) поставила половину всього імпорту пшениці в Європейському Союзі - 1,6 млн тонн. Про це повідомила торговий представник України Наталія Микольська на своїй сторінці у Facebook.

“За актуалізованими даними, у поточному маркетинговому році, Україна є найбільшим імпортером пшениці в ЄС. Вже завезено 1,637 млн тонн, або 49% від загального обсягу імпорту в ЄС, за цим показником ми випередили США, Канаду і РФ разом узятих", - написала вона.

Чиновниця уточнила, що попри те, що квота безмитного експорту України до ЄС вже вичерпана, це не означає припинення експорту. Постачання продовжиться за глобальними квотами Євросоюзу.

За даними Державної служби статистики, Україна (без урахування тимчасово окупованого Росією Криму та зони АТО) у 2015 році зібрала 60,1 млн тонн зернових і зернобобових, що на 5,8% менше, ніж у 2014 році.

На експорт українські аграрії з початку 2015-2016 маркетингового року відправили 36,5 млн тонн зернових.

Мінагропрод прогнозує обсяг експорту зерна за підсумками поточного МР понад 36 млн тонн. Експерти вважають, що обсяг експорту може зрости ще більше - і сягнути 40 мільйонів тонн.

єс економіка експорт агропром

Знак гривні
Знак гривні