Прихована камера: мер Полтави намагається домовитися з суддею про закриття справи (ВІДЕО)

Суддя Октябрського райсуду Лариса Гольник показала відео, на якому мер Полтави Олександр Мамай намагається "домовитися" з нею про закриття корупційного адмінпровадження проти нього.

Відео продемонстрували у Київському районному суді під час слухання у справі колишнього заступника міського голови Полтави Дмитра Трихни, якого судять за спробу дати судді хабар.

Пізніше відеоролик, знятий за допомогою прихованої камери, оприлюднив адвокат Роман Маселко.

"Ця суддя не лише виявила принциповість при розгляді справи про корупційне правопорушення щодо мера Полтави - Мамая, але й коли почали надходити натяки "порєшать" справу - звернулась в правоохоронні органи і задокументувала ці спроби", - написав адвокат на своєму Facebook.

За словами Маселка, Гольник написала два звернення у Раду суддів про тиск на неї, однак не отримала жодної реакції.

Як відомо, Дмитрі Трихні інкримінують дачу хабара посадовій особі - судді Ларисі Гольник, яка вела судову справу Мамая. Згідно з нею, мер Полтави надав своїй падчерці дозволи на встановлення торгових павільйонів без відповідних процедур, використовуючи службове положення, повідомляє 0532.

Згодом Мамай заявив, що суддя сама вимагала у нього хабара, натомість Гольник звинуватила Трихну. У справі свого екс-заступника Мамай виступає у ролі свідка. Наразі справу проти міського голови Полтави закрили.

УП

Полтава мамай корупція суд

Знак гривні
Знак гривні