Є надія на обмін Надії вже сьогодні

Літак президента Петра Порошенка у найближчі години може приземлитись в аеропорту Ростова-на-Дону для обміну двох засуджених в Україні росіян на льотчицю Надію Савченко, повідомило джерело агенції "Інтерфакс" з посиланням на інформовані джерела, - передає ВВС

"Найближчим часом президентський борт з росіянами Євгеном Єрофеєвим та Олександром Александровим прилетить з Києва до Ростова-на-Дону, куди вже доставлена українка Надія Савченко", - сказав співрозмовник агенції.

За даними агенції, в аеропорту можуть провести обмін.

Як розповіло інше джерело Інтерфакса, передача пані Савченко українській стороні відбудеться на основі договору між двома державами про видачу осіб для відбування покарання.

Адвокат Олександра Александрова Валентин Рибін сказав ВВС Україна, що ймовірність обміну Надії Савченко на росіян останнім часом значно підвищилася, а нову інформацію щодо обміну можуть оприлюднити "вже у вечірніх новинах".

Водночас адвокати Надії Савченко та прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявили, що їм нічого не відомо про майбутній обмін.

"Мені нічого не відомо про це. Моєму колезі Марку Фейгіну також. Думаю, вам краще звернутись до офіційних представників держави", - сказав "Інтерфаксу" адвокат Микола Полозов.

Пєсков сказав, що у Кремлі не "мають інформації" про початок обміну Савченко на росіян.

У розмові з кореспондентом BBC адвокат Савченко Ілля Новіков сказав, що перебуває у Ростові "не просто так", але від подальших коментарів відмовився.

Представники офіційного Києва поки що не коментують ситуацію.
Адвокати росіян заявили, що сьогодні прохання про помилування надійшло до президента України.

Адвокат Оксана Соколовська не виключає, що помилування може відбутись саме у середу.

Таку інформацію повідомляє також агенція Reuters з посиланням на свої джерела.

савченко репресії росія

Знак гривні
Знак гривні