Справу екс-голови поліції Вінниччини про державну зраду закрили

Прокуратура Вінницької області не знайшла складу злочину в справі скандального екс-глави вінницької поліції Антона Шевцова.

19 травня слідчий управління СБУ у Вінницькій області, який вів справу екс-начальника вінницької міліції Антона Шевцова, був повідомлений про закриття прокуратурою області кримінального провадження. Про це Depo.Вінниця повідомили в прес-центрі обласного управління Служби безпеки України, передає Цензор.НЕТ.

Шевцов з Валуєвим у Криму після анексії

У прес-центрі СБУ кажуть, що у вівторок, 17 травня, закінчився двомісячний термін, який слідчий відомства мав на досудове розслідування. Тому справу Шевцова було передано прокуратурі.

"17 травня ми передали матеріали щодо кримінального провадження в обласну прокуратуру для прийняття процесуального рішення. 19 травня слідчому СБУ, який вів справу Шевцова, повідомили про закриття кримінального провадження за підозрою Антона Шевцова в скоєнні державної зради", - розповіла прес-секретар управління СБУ у Вінницькій області Ірина Єрмолова.

На початку тижня голова УСБУ у Вінницькій області Ігор Шкурат повідомив, що справу Антона Шевцова передано в прокуратуру. Тоді він зазначив, що в справі про держзраду було опитано 70 свідків і проведено дві експертизи. Також допит пройшов і сам підозрюваний. Однак ні розслідування СБУ, ні внутрішнє розслідування МВС ніяких порушень не виявили.

"І це незважаючи на те, що менш як місяць тому в Службі безпеки були впевнені - екс-начальник вінницької міліції вів підривну діяльність проти України. Тоді СБУшники заявляли про контакти Шевцова з представниками Федеральної служби безпеки Росії на території окупованого Криму", - зазначає видання.

поліція сепаратизм сбу вінниччина шевцов

Знак гривні
Знак гривні