Хакнута пошта Кисельова. Які українські колабораціоністи паляться

Хакери зламали електронну пошту і WhatsApp відомого російського телеведучого й пропагандиста Дмитра Кисельова. Частина “засвіченого” листування стосується української тематики й політиків-колабораціоністів.

Невідомі, які називають себе угрупованням “Шалтай-Болтай”, повідомили про це на сайті b0ltai.org.

За словами хакерів, обсяг отриманого ними архіву становить близько 11 ГБ. Вони заявили про те, що виставляють цей масив інформації на аукціон.

Пишуть, що поштові повідомлення датовані з 2009 року по квітень 2016-го.

Хакери отримали доступ до інформації з архіву листування у програмі WhatsApp та кореспонденції з двох поштових скриньок – перша адреса належить особисто Кисельову, а друга – його дружині Марії.

Як зазначає “Шалтай-Болтай”, основну частину листування становлять листи, пов’язані з професійною діяльністю Кисельова – телепроектом “Россия сегодня”, де він гендиректор. Також є інформація про фінанси й активи, як особисті, так і пов’язані з проектами Всеросійської державної телевізійної і радіомовної компанії (Кисельов – заступник гендиректора ВГТРК).

Щоб зацікавити учасників торгів, хакери виклали чимало скріншотів листування, особисті фотографії пропагандиста тощо.

Шановний колабораціоніст Порнтов

З’ясовується, що конфіденційну інформацію для свого шоу на каналі “Россия 1” Дмитро Кисельов отримував зокрема від українських політиків.

Серед них виявився і колишній заступник глави адміністрації президента Януковича Андрій Портнов.

Такі дані підтверджує скріншот листування Кисельова з Портновим у березні 2014 року, одразу після перемоги Майдану, коли юрист Банкової втік до Москви:

Також стало відомо, хто є автором багатьох виступів Кисельова на телебаченні – можливо, і знаменитої промови про готовність Росії перетворити США на “радіоактивний попіл”.

“У поштовому масиві було виявлено одного з таких консультантів. Ним виявилася ні багато ні мало професор, доктор філософії Валентина Гаврилівна Федотова, завідуюча сектором соціальної філософії Інституту філософії РАН. Дійсний (академік) РАПН (1999) і Рагніт. Деяку пікантність біографії ідеологічної наставниці Кисельова додають факти викладання в провідних інститутах США і Європи”, – пишуть хакери у своєму блозі.

“Досить цікаві висловлювання Федотової про Україну, з огляду на той факт, що вони датовані аж березнем 2013 року. Фраза в кінці листа дає зрозуміти, що Федотова консультує пана Кисельова не безкоштовно, а за зарплату”, – додали “Шалтай-Болтай”.

Автор фейкового "листа Порошенка до Савченко"

Ще один лист підтверджує контакти Кисельова з пранкером Вованом (Володимир Кузнєцов), який відомий телефонними “розіграшами” українських політиків в інтересах Росії. Зокрема, нагадаємо, елементом політичної гри Кремля була афера Вована з листом до Надії Савченко від імені нібито президента Порошенка.

Деякі скріншоти розкривають кухню підготовки “пропагандонських” антиукраїнських спічів Кисельова в ефірі.

Гідна відповідь СБУ

Просто чудову за змістом відповідь Кисельов отримав на свій запит, спрямований у Службу безпеки України: “Вважаємо неможливою допомогу слідчим органам РФ до завершення ведення Росією війни проти України та притягнення росіян до Міжнародного військового трибуналу…
Це якби після 22 червня 1941 року Берія відповідав на запити Мюллера на підставі угоди від 1938 року”:

Цікаво виглядають подробиці спроб Дмитра Кисельова оскаржити введення проти нього особистих санкцій у Євросоюзі (листування з англійською юридичною компанією). Характерно, що, крім юридичних ходів, в ВГТРК планувалося підключити зарубіжні PR агентства:

Окупований Крим

Багато листів присвячено виноробному господарству Кисельова в Коктебелі. Недавня історія з візитом поліції і заявою сусідки додається”, – зазначають хакери.

Так, після окупації Криму Дмитро Кисельов уже прикупив там виноробню.

За матеріалами Новинарні

портнов кисельов пропаганда

Знак гривні
Знак гривні