Я вам покажу, як керувати країною!: Рада призначила Гройсмана прем’єром

Верховна Рада прийняла пакетну постанову про прийняття відставки прем'єра Арсенія Яценюка та призначення головою уряду спікера Ради Володимира Гройсмана. За це проголосували 257 депутатів. Проти проголосовали 50.

Перед голосуванням Гройсман виступив з емоційною промовою, яку закінчив словами "я вам покажу, як керувати країною!", - повідомляє "Українська правда".

"Я вірю в те, що сьогодні дуже важливо відновити довіру українських громадян до влади. Але хочу підкреслити, що кожен із нас повинен бути максимально відповідальним", - заявив Гройсман у промові.

Також пакетна постанова скасувала постанову Ради від 16 лютого про визнання роботи уряду Яценюка незадовільною. Скасування такої постанови про незадовільну роботу уряду була однією з умов участі "Народного фронту" в новій коаліції з БПП.

За звільнення Яценюка і призначення Гройсмана проголосували всього 206 членів нової коаліції ("Блоку Петра Порошенка" і "Народного фронту"). Свої голоси за це віддав 131 член БПП і 75 від "Народного фронту". Загалом за зміну уряду проголосували 257 депутатів.

Під час голосування у залі був присутній президент Петро Порошенко. Яценюк у свою чергу був відсутній — він покинув Раду невдовзі після відкриття засідання після короткого виступу з трибуни.

гройсман яценюк прем’єр

Знак гривні
Знак гривні