Напередодні висунення прем'єром, у Гройсмана стався конфлікт із Порошенком

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман "відмовився" очолити уряд України (потім цю інформацію назвуть "поспішною"). Про це повідомив народний депутат від БПП Мустафа Найєм, - цитує Громадське

Джерела із оточення Гройсмана повідомили Громадському, що причина конфлікту полягає в тому, що спікер хотів залучити «своїх» міністрів без узгодження. Водночас, президент не погодився з таким кроком, через це між ними виник конфлікт.

Як зазначив депутат від БПП Сергій Лещенко, Гройсман просив призначити Максима Нефьодова на посаду голови Мінсоцполітики (як альтернативу Реві), а Володимира Кістіона зробити віце-прем’єром.

Також спікер виступив проти кандидатур Віталія Ковальчука та Ігоря Райніна на посаду першого віце-прем’єра.

В свою чергу, фракція «Народний фронт» вимагає висунути нову кандидатуру на пост прем’єра.

«Тепер ми змушені вимагати від наших партнерів негайно нову кандидатуру на посаду прем’єр-міністра та інформацію про склад коаліції. Або чекаємо на пропозиції щодо кандидатур та складу нового уряду від інших демократичних сил», — повідомила заступник голови фракції НФ Вікторія Сюмар у Facebook.

Раніше заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка» Олексій Гончаренко повідомив, що голова адміністрації президента України Борис Ложкін відмовився зайняти посаду першого віце-прем'єра в новому уряді.

«Ми маємо відповідь Бориса Ложкіна, що він відмовляється йти в Кабінет міністрів... Обговорювали на цю посаду Ковальчука» — сказав Гончаренко.

Гройсман не відмовлявся?

У БПП кажуть, що інформація про відмову Гройсмана від посади поспішна, - передає УП

Народний депутат від фракції "БПП" Максим Курячий вважає, що його колега Мустафа Найєм поспішив із заявою.

"Справа в тому, що на засіданні фракції під час обговорення питань були і лунали різні емоції і одна з таких емоцій була: якщо не буде досягнуто якоїсь угоди, якщо не буде командної роботи в майбутньому уряді, то Володимир Борисович Гройсман не зможе працювати в таких умовах, це природно і так повинно бути", - сказав політик.

"Мустафа Найєм мабуть дійсно поспішив і прийняв бажане або не бажане за реальність і за дійсність", - додав Курячий.

Процес триває

Курячий також зазначив, що Гройсман крапки не ставив і процес триває.

#боротьбатриває класична

Водночас лідер фракції БПП Юрій Луценко в коментарі "Українській правді" заявив, що заява Гройсмана була пов’язана з тим, що сторони процесу перемовин не могли узгодити кандидатури на посади у Кабміні.

За словами політика, коли були озвучені інші претенденти на крісло прем’єра, Гройсман став більш поступливим.

гройсман уряд порошенко

Знак гривні
Знак гривні