Депутати провалили швидкі закупівлі для армії (ІНФОГРАФІКА)

Більшість депутатів відмовилися розглянути законопроект про швидкі закупівлі для армії. За внесення питання до порядку денного проголосували тільки 187 нардепів з 226 необхідних, - пише УТ

Верховна Рада не змогла внести до порядку денного законороект №4288 «Про особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб оборони». Про це свідчать результати голосування на офіційному порталі парламенту.

Радник президента Юрій Бірюков після цього назвав нардепів "сволотою".

«Скажу вкрай неполіткоректно і нетолерантно, невиховано і грубо: сволота! Законопроект 4288 не внесли навіть до порядку денного, не вистачило голосів. БПП-Солідарність 88 голосів, Народний Фронт 60, Самопоміч 4, РПЛ 13, Батьківщина 4, Відродження 3, Воля народу 5, позафракційні 10, Опозиційний блок 0. За 187, проти 0, утрималися 36, не голосували 109. Зашибісь. Робітнички, бл**ь. Народні обранички», – написав Бірюков.

Причиною голосування знову могли стати масові прогулянки та бесіди депутатів у кулуарах під час обговорення питань у залі, що часто є причиною зриву голосувань.

Законопроект 4288 передбачає, зокрема, переведення усіх закупівель Міноборони на базу електронної системи ProZorro та скорочення термінів закупівель з 60 днів до 14 для оперативного забезпечення потреб військових.

армія Рада законопроект закупівлі

Знак гривні
Знак гривні