За фактом розкрадання піску під дахом МВС знайшли дрібного цапка-відбувайла, щоб не чіпати замміністра

Військова прокуратура висунула підозру директору ДП «Спецсервіс» Міністерства внутрішніх справ Василю Петрівському. Про це свідчить ухвала Печерського райсуду від 11 березня, - пишуть Наші гроші

Підозру повідомлено 26 лютого за ч.5 ст. 191 ККУ – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, злочин вчинений в особливо великих розмірах або організованою групою. Такі дії караються позбавленням волі на строк 7-12 років.

За клопотання прокурора, суд арештував майно Петрівського – автомобілі Toyota Sienna, 2006 р.в., а також Opel Kadett, 1985 р.в.
Йдеться про кримінальне провадження щодо незаконного продажу безхазяйного піску, що зберігався у ДП «Спецсервіс».

У березні 2014 р. ДП «Спецсервіс» МВС отримало від Бориспільської податкової інспекції 2,38 млн тонн безхазяйного піску на території Вишеньківської сільради на відповідальне зберігання. Вартість піску оцінили у 18,66 млн грн.

Хоча ДП «Спецсервіс» було тільки зберігачем піску, а не його власником, з травня і до середини грудня 2014 р. пісок вивозився автомобілями ТОВ «Компанія «Столиця-Сервіс», ТОВ «ТТК «Столиця-Сервіс» для продажу ПАТ «Завод залізобетонних конструкцій ім. С. Ковальської», ПАТ «Дарницький ЗЗБК» та іншими.

За даними слідства, гроші від продажу піску службові особи ДП «Спецсервіс», ТОВ «Компанія «Столиця-Сервіс» і ТОВ «ТТК «Столиця-Сервіс» використали на власний розсуд.

Слідство з’ясувало, що ДП «Спецсервіс» намагався приховати нестачу піску, а також штучно створити законні підстави для його вивезення. Це робилося через укладення договорів зберігання піску з ТОВ «Кімет-трансбуд», ТОВ «Чисті водойми», а також громадянином, ім’я якого в судовому рішенні приховано. При цьому, встановлено, що зазначені фірми пісок на зберігання не отримували.

Загалом з травня по березень службові особи ДП «Спецсервіс» і Міністерства внутрішніх справ заволоділи понад 162 тис. тонн річкового піску вартістю 5,20 млн грн.

«Наші гроші» раніше повідомляли про відеозаписи СБУ з кабінету екс-замміністра МВС Сергія Чеботаря, на яких Петрівський звітує Чеботарю про продаж піску. З їх розмови зрозуміло, що тільки у грудні 2014 р. ДП «Спецсервіс» офіційно провело аукціон з продажу цього піску, і переможцем стала фірма, яку контролював Петрівський.

Ця фірма виступила «прокладкою» і, придбавши пісок по заниженій ціні, перепродувала його дорожче. Також Чеботар казав, що має доповідати з цього приводу міністру.

Чеботар обурено демонструє жучок, яким доведено його корумпованість

РОЗКРАДАННЯ ПІСКУ ПІД ДАХОМ МВС

Сергій Чеботар: «Ми вже з тобою по факту говорили. Справляєшся – да. Не справляєшся – давай, бл** когось іншого назначим, хто буде справляться і шось робить. І що дальше?»

Василь Петрівський: «Ну я думаю, Сергій Іванович… Попросили день-два. Я сказав умови».

Сергій Чеботар: «Бо міністр мене питається все це. І всі знали, що воно буде. Бо вони граються, бо вони ждуть, що воно ще бл** понизиться гривня! І що воно тоді мені принесе?! Тоді був долар 12, сьогодні він скільки? 20. Тоді його нада брати, ставити в розніцу, продавати і більше на цьому заробляти. Скільки зараз стоїть пісок?"

Василь Петрівський: «45 гривень на заводі».

Сергій Чеботар: «Тоді треба перерахувати ціну піску. Я цей п**ж не хочу слухати. Я що це маю міністру розказувати?!»

Василь Петрівський: «Значить, я рішив, домовився. Два місяці дали мені відстрочку по платежу в бюджет. Ну можна трохи ще потягнути. Виграла фірма ту, яку… Ну моя... Дивіться, я ж зробив усе, що міг. І, вибачте, ці торги зробив так, що ніхто не знав і податкова до сих пір нічого. Й офіційно все провели… Вони попередньо зразу погодилися, не знаю, що їх тормознуло».

Роботу заступника міністра МВС по напрямку ДП «Спецсервіс» курував Олексій Тахтай, який після звільнення Чеботаря став замміністра МВС. Про висунення підозр Чеботарю чи Тахтаю нічого не відомо.

Раніше міністр МВС Арсен Авакова заперечив причетність свого заступника Сергія Чеботаря до розкрадань піску.
Керівник ДП «Спецсервіс» Василь Петрівський був помічником Арсена Авакова, коли той був народним депутатом від ВО «Батьківщина».

чеботар корупція мвс

Знак гривні
Знак гривні