Петиція до Президента про заборону російського контенту зібрала понад 50% підписів

Петиція українських митців «Закрити український ефір для відео- та аудіотоварів РФ!» вже зібрала понад 50% необхідних підписів з необхідних 25 тисяч. До кінця терміну підписання петиції залишається зібрати близько 12 тисяч підписів за 43 дні.

28 січня українські митці звернулися до президента Порошенка з вимогою закрити український ефір для російського контенту, а також заборонити імпорт будь-якої відео- та аудіопродукції, виготовленої на території Російської Федерації чи російськими компаніями.

Про це вони заявили на прес-конференції та створили відповідну петицію. Ініціаторами звернення й петиції стали фронтмен гурту «Kozak System» Іван Леньо, лідер ВВ Олег Скрипка, Андрій Середа з «Кому Вниз», Сергій Фоменко з «Мандрів», сестри Тельнюк, Оксана Стебельська з ансамблю «Українські барви», письменники брати Капранови, музикант і художник Антін Мухарський, казкар Сашко Лірник. Вимоги митців підтримала громадськість.

Щоб допомогти всім охочим підписати петицію, активісти руху «Відсіч» створили докладну інструкцію.

Хто ще не підписував петицій до президента, має почати з пункту 1. Хто вже підписував, але ще не проходив новозапровадженої перевірки даних, має почати з пункту 3. А хто вже підписував і проходив перевірку — з пункту 5.

1. Перейдіть на сторінку петиції . У верхньому правому кутку натисніть «Реєстрація». Введіть свою електронну адресу, придумайте пароль і введіть його двічі, далі введіть запропоновані символи, нижче поставте позначку та натисніть «Наступний крок».

2. Електронною поштою до Вас прийде лист активації. Перейдіть за запропонованим у листі посиланням.

3. Щоб підтвердити, що Ви є реальною людиною, потрібно одноразово пройти додаткову перевірку даних, яку нещодавно запровадили на сайті петицій. Це можна зробити за допомогою податкового (ідентифікаційного) номера. Це цілком безпечно — адже номер і так відомий державі. Виберіть у меню «За допомогою податкового номера». У розширеному вікні введіть своє прізвище, ім’я та по батькові, введіть свій ідентифікаційний номер, поставте позначку і натисніть «Перевірити».

4. Впродовж двох днів Ви отримаєте електронною поштою підтвердження реєстрації. Перейдіть за посиланням у листі.

5. Увійдіть в обліковий запис: введіть свою електронну адресу, пароль, запропоновані символи й натисніть «Увійти».

6. Тепер Ви можете підписати петицію.

Президент Петро Порошенко вже підтримав цілу низку петицій, які зібрали необхідні підписи. Наприклад, петиції про вилучення з українських паспортів дублювання російською мовою, про позбавлення громадянства за сепаратизм, про позбавлення депутатів мандату за прогули, про скасування грошової застави для корупціонерів тощо.

музика Русский мир відсіч мова кіно

Знак гривні
Знак гривні