У Запоріжжі зараз знімають найбільшого в Україні Леніна. Знайдено саморобну вибухівку (ПРЯМИЙ ЕФІР)

У Запоріжжі співробітники вибухотехнічної служби знищили виявлений біля місця демонтажу пам'ятника Леніну невідомий пристрій. Зараз у Запоріжжі ведеться демонтаж найбільшого пам’ятника Леніну в Україні.

Процес підготовки пам’ятника до демонтажу розпочався минулої суботи, 12 березня. Тоді монумент обгородили парканом.

Вже 14 березня навколо пам’ятника звели будівельні ліси. А 15 березня тривали підготовчі роботи до демонтажу саме скульптури Леніна.

Окрім того, протягом дня навколо огородженого парканом монумента між прихильниками та противниками демонтажу тривали дискусії.

11 березня у Запоріжжі демонтували пам'ятник радянському державному і політичному діячу Сергію Кірову. Розбір монумента вдався лише з четвертої спроби.

Вибухівка

Близько 10 ранку до відділу поліції надійшло повідомлення про те, що в районі площі виявлено підозрілий предмет, ймовірно, з вибухівкою.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група та фахівці вибухово-технічної служби.

«У парку біля пам'ятника Леніну вони виявили пластикову пляшку з-під пива об'ємом 1 літр, у якій перебувала невідома речовина, батарейки й інші предмети», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що пляшку знищили на місці, а залишки направили на дослідження в Запорізький науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

запоріжжя ленін декомунізація

Знак гривні
Знак гривні