У Луцьку демонтували пам'ятник Кузьмі Скрябіну

У Луцьку демонтували пам’ятник Андрію Кузьменку, загиблому лідеру гурту "Скрябін". Зробили це на вимогу матері музиканта, яка звернулася з офіційним листом до міського голови з проханням здійснити демонтаж.

Матір Андрія заявила про повну несхожість скульптури на її сина і професійний провал скульпторки Ірини Дацюк, за чиїм макетом пам’ятник відливали у бронзі. Ольга Кузьменко була категорично проти, щоб цей скульптор була дотичною до реконструкції невдалого пам’ятника.
Тим часом сама скульпторка заявила, що сама розробляє новий макет для пам’ятника Кузьмі і вважає своїм обов’язком завершити роботу.

Нагадаємо, перший в Україні пам’ятник Андрію Кузьменку відкрили на території торгово-розважального комплексу «Сіті-парк» у Луцьку 1 жовтня 2015 року. Ідея створити та встановити пам’ятник виникла у підприємця Андрія Покровського, який був знайомий з Кузьмою. Батьки були присутні на церемонії відкриття.

Втім, після відкриття стало очевидно, що скульптура вийшла невдалою: портретна схожість з оригіналом в неї, м'яко кажучи, невисока. І попри заяви скульпторів і замовників, що "все так і має бути", скандал зрештою змусив міську владу демонтувати монумент.

пам'ять скандал скрябін

Знак гривні
Знак гривні