Выехали на Славянск со стволами просто е*нутые киевляне. Их надо принимать прямо на подъезде. Розмова затриманого азовця з куратором ФСБ

Служба безпеки опублікувала перехоплення телефонної розмови, де начебто глава цивільного корпусу "Азов-Крим" Станіслава Краснова розмовляє з російським "куратором". У ході розмови "куратор" попереджає Краснова про те, що одну із його "підопічних", громадянку РФ Коляду М. В., затримали українські спецслужби.

Краснов, начебто, зустрічався з цією дівчиною і щось їй передавав біля метро "Шулявська" у Києві. "Куратор" рекомендує змінити SIM-карту, щоб на Краснова не вийшли силовики.

Крім того, під час іншої розмови начебто Краснов повідомляє про переміщення українських бійців. При цьому він називає марку і прикмети транспортних засобів. І радить "приймати машини відразу на під'їзді".

Краснова затримало СБУ 28 лютого. Наступного дня керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук на брифінгу заявив, що той передав російським спецслужбам списки військових полку "Азов". Також СБУ підозрює Краснова в підготовці замаху на одного з лідерів громадянської блокади Криму за завданням російських спецслужб, а також у намірі "терактами на Херсонщині спровокувати атаку росіян". Затриманий свою вину заперечує - і заявляє, що в СБУ його катували і били.

1 березня почався суд щодо обрання запобіжного заходу Краснову. Генпрокуратура вимагає взяти його під варту з можливістю внесення застави - 20 мільйонів гривень. Натомість активісти "Азова" організували під судом пікет з вимогою звільнити затриманого. Народні депутати Андрій Білецький та Олег Петренко подали клопотання про взяття Краснова на поруки.

азов скандал агенти затримання сбу

Знак гривні
Знак гривні