Касько: Шокін вимагав від ГПУ виконувати інструкції Кононенка

Генеральний прокурор Віктор Шокін вимагав від свого заступника Віталія Каська виконання інструкцій заступника голови парламентської фракції "Блоку Петра Порошенко" Ігоря Кононенка.

Про це колишній заступник генпрокурора Віталій Касько розповів в інтерв'ю Reuters, - передає УП

На запитання, чому він звільнився з ГПУ, Касько відповів, що одним із прикладів було те, що Шокін на прохання Кононенка вимагав вплинути на розслідування.

"Я отримав жорстку вимогу від генерального прокурора стосовно цього. Я відмовився виконати її", - сказав Касько, відмовившись повідомити про яку саме справу йдеться.

Як відомо, 15 лютого Касько заявив, що подає у відставку.

"Останньою краплею став черговий перерозподіл роботи ГПУ, Шокін забрав у мене всі функції і інструменти вести справи, над якими починала працювати наша команда, в тому числі щодо "діамантових прокурорів", - зазначив він.

"ГПУ - це мертвий орган, у незалежність якого ніхто не вірить", - додав він.
З іншого боку із звинуваченнями на адресу Кононенка виступив і міністр економіки Айварас Абромавичус. 3 лютого він подав у відставку, назвавши однією з причин такого рішення блокування роботи МЕРТ і тиск з боку Кононенка.

На сайті НАБУ 3 лютого з'явилося повідомлення про те, що їхні детективи вже почали перевірку фактів, озвучених Абромавичусом щодо можливого втручання в роботу МЕРТ з боку Кононенка та інших депутатів.

Раніше повідомлялося, що на прохання президента Петра Порошенка Шокін написав заяву про відставку, однак перебуває зараз у відпустці.

корупція шокін касько кононенко прокуратура

Знак гривні
Знак гривні