Коаліція Дніпра - це Укроп, Самопоміч і тушки з Опоблоку

Депутати Дніпропетровської міської ради 24 лютого підписали коаліційну угоду. Підписи в документі поставили 35 депутатів міськради: представники фракцій «Укроп», «Самопоміч» і восьмеро депутатів від «Опозиційного блоку».

За словами міського голови Бориса Філатова, підписання коаліційної угоди спрямоване на конструктивну роботу в міській раді, - пише Громадське. - На 29 лютого призначена позачергова сесія, під час якої будуть винесені на голосування ключові питання, вказані в угоді, зокрема новий регламент і структура міськради.

«Сьогодні депутати зібралися в Дніпропетровській облдержадміністрації і мали зустріч з Валентином Резніченком. Голова ОДА просив депутатів, щоб вони домовилися, прийшли до тями і стали працювати на благо територіальної громади. Учора ми обдзвонювали всіх і пропонували всім прийти й домовитися», — говорить Філатов.

Депутат від «Опозиційного блоку» Дмитро Безуглий заявив, що підписав угоду задля роботи на благо виборців: «Я вже знаю, як нас будуть називати «тушки». Якщо ми приймемо зважений бюджет, відремонтуємо дороги і будемо ремонтувати будинки, каналізацію і оствітлення — я готовий бути “тушкою”. Я знаю, що мене підтримають мої вісім колег з «Опозиційного блоку».

Натомість голова фракції «Опозиційний блок» Наталя Начар’ян запевняє, що ані її, ані колег на зібрання в ОДА ніхто не запрошував, а підписана коаліційна угода — не що інше, як угода про розпил бюджету і посад. Також, за її словами, восьмеро членів партії, що підписали угоду, 18 лютого були виключені з «Опозиційного блоку» політрадою національної партійної організації в Києві.

«Ці люди продалися за 100 тисяч доларів одноразово і по 3 тисячі доларів щомісяця, — стверджує голова фракції «Громадська сила» Катерина Збарська і додає, що звертатися до прокуратури не буде: — Докази є в соціальній мережі, навіщо я подаватиму в прокуратуру на тих людей, які продаються?»

Збарська звернулася до керівників усіх фракцій з ініціативою про розпуск міської ради. Якщо третина депутатів складе свої депутатські мандати, це буде підставою для проголошення позачергових виборів.

дніпропетровщина

Знак гривні
Знак гривні