На Волині та Закарпатті починають блокування російських фур (ВІДЕО)

Від сьогодні учасники волинського Автомайдану блокуватимуть рух російських вантажівок поблизу пункту пропуску «Доманове» (Ратнівський район). Про це заявив представник ГО «Автомайдан України» Дмитро Василенко під час засідання Громадської ради при Волинській ОДА.

Волинь

Громадське.Волинь нагадує:

У зв’язку з забороною в’їзду на територію Польщі російських вантажівок, збільшився їхній потік через українсько-білоруський кордон. Про це зокрема йдеться у повідомленні Державної прикордонної служби України.

«…Станом на 9 лютого накопичення вантажних автомобілів перед пунктом пропуску «Доманове» складало 70 автомобілів. При пропускній спроможності цього пункту пропуску на в’їзд в Україну 75 вантажівок за добу, контрольні служби тільки за останню добу оформили 125 вантажних транспортних засобів…»

«Дивлячись на цю ситуацію, складається враження, що у нас повторюється луганська та донецька картина. Що везуть ці автомобілі ніхто не знає. Тому що транспорт іде транзитом і митники не мають право його відкрити….. Тому «Автомайдан України» вирішив із завтрашнього дня, з восьмої години ранку, блокувати вантажівки російської реєстрації. Українські, білоруські, молдовські та інші пропускаємо. Легкові автомобілі теж пропускаємо», – зазначив Василенко.

До акції також приєднуються активісти «Самооборони Волині», громадського формування «Буг», бійці батальйону «Світязь» та інші.

Закарпаття

Активісти також розпочали безстрокову акцію з блокування російських фур при в"їздах у Закарпатську область.

"Перед селом Нижні Ворота (вище поста 5км) Воловецького району зібралося декілька десятків учасників АТО, волонтерів, активістів, які зупиняють торгівельний транспорт з російськими номерами. Деякі фури розвертаються та їдуть у зворотньому напрямку, інші просто зупиняються і чекають, що буде далі. Акція проходить ввічливо та спокійно, за нею спостерігають правоохоронці," - сказано у повідомленні.

Сьогодні ж протестувальники заявили про створення блок-постів, де чергуватимуть, "доки російський окупант не буде визнаний країною-агресором, не отримає заборону на розміщення свого бізнесу на українській землі і доки влада не перекриє торгівлю з Росією".

Днями Польща заявила про заборону в'їзду у свою державу російським фурам, відтак вони активно користуються кордоном між Закарпаттям і Словаччиною та Угорщиною.

За матеріалами Громдаського, УП, Укрінформ

волинь закарпаття автомайдан росія

Знак гривні
Знак гривні