Розпочався конкурс ідей на тему популяризації державної мови

Написавши есе про те, як у русифікованих містах зробити українську мову модною, можна виграти туристичну поїздку.

Портал мовної політики проводить конкурс есе на тему: «Стратегія відродження і популяризації постійного вживання української мови у населених пунктах, де переважає російська мова спілкування». Надіслати свої ідеї можна до 21 лютого.

Організатори зазначають, що акцент повинен бути на низових ініціативах, без розрахунку на державну підтримку, за можливої співпраці з органами місцевого самоврядування. Важливо, щоб це були нові ідеї, спрямовані на те, щоб якомога більше людей перейшло на українську мову спілкування на повсякденній основі.

Конкурсанти подають есе (обсягом 3-5 сторінок) на адресу language.policy.ua@gmail.com до 21 лютого та обов’язково заповнюють форму

Журі визначить трьох переможців, які отримають призи та опублікують свої есе на сайті Порталу мовної політики (language-policy.info).

Приз за перше місце: сертифікат на подорож по Україні для двох;
за друге місце: річна передплата на журнал «Український тиждень»;
за третє місце: книги про успішних людей від видавництва «Наш Формат».

Результати конкурсу будуть оголошені у березні.

Досі залишається чинним закон Ківалова-Колесніченка, який сприяє русифікації України, а держава самоусунулася від здійснення цілеспрямованої мовної політики, - пояснює Іванна Кобєлєва, редакторка Порталу мовної політики, - незважаючи на це, у містах з’являються громадські ініціативи, які займаються популяризацією української мови. Ми хочемо зібрати ідеї, які можна буде використати для розширення вжитку державної мови у тих населених пунктах, де переважає російська мова спілкування, та які зможуть використати у своїй діяльності небайдужі.

Детальніше про конкурс на сайті Порталу

мова конкурс

Знак гривні
Знак гривні