Повені, пожежі, торнадо. Світ накрили природні катаклізми

Європа, США, Південна Америка та Австралія потерпають від змін клімату.

Європа

Британія: Місцеві жителі не пригадують такої сильної повені у північній Англії.

Для подолання наслідків уже залучили армію. В неділю британський Прем’єр Девід Кемерон скликав термінове засідання кабінету і збільшив кількість військових для боротьби зі стихією. Вчора влада 24 рази видавала попередження про загрозу для життя через сильну повінь. Тисячі людей залишились без електрики.

Іспанія: Десятки лісових пожеж спалахнули в центрі та на півночі Іспанії протягом минулого тижня.

Уряд відправив три пожежних літаки для подолання більш ніж 40 пожеж в регіонах Астуріас та Авіла, де утримувалась аномально тепла погода. У середу впав пожежний гелікоптер, пілот загинув.

США

Аномально тепла погода тримається і в США. Це стало причиною серії руйнівних торнадо в південних штатах. А на заході – сильні снігопади.

Південна Америка

Через Ель-Ніньйо (підвищення температури поверхневого шару води в океані) у Південній Америці йдуть сильні зливи та відбуваються найсильніші повені за десятиліття.

Парагвай: Країна, що постраждала найбільше. Понад 130 тисяч людей евакуйовані.

Аргентина: 20 тисяч людей евакуювали. Половина з них – з міста Конкордія. Воно постраждало найбільше і в неділю його відвідав президент держави.

Бразилія: Затоплено щонайменш 38 міст. Більш як 1 800 сімей були змушені залишити домівки.

Уругвай: Тікати з дому мусили понад 11 300 людей, здебільшого в північному місті Сальто.

Австралія

Лісові пожежі охопили тисячі гектарів в південному штаті Вікторія. Причиною стала надзвичайно посушлива погода. В одній з пожеж напередодні Різдва згоріло 116 будинків. Як очікується, горітиме ще кілька тижнів.

Жителі Північної Території страждають від сильних злив та повеней.

Джерело: CNN

Україна

У нас все нормально. Днями нарешті починається нормальна зима. Гідрометцентр обіцяє різке похолодання до 7-9 С морозу на весь наступний тиждень. По всій країні оголошено штормове попередження: мокрий сніг, ожеледь, посилення вітру.

повінь торнадо клімат погода пожежа

Знак гривні
Знак гривні