Порошенко ветував роздержавлення державних ЗМІ - через мову

Президент Петро Порошенко наклав вето на закон №1123 «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».

В даний час текст пропозицій Президента відсутній, проте раніше ряд ЗМІ опублікували текст пропозиції президента. Згідно з цим текстом, закон не може бути підписаний, оскільки він не передбачає норми, згідно з якою після виходу держави із засновників повинна зберігатися мова видання.


Закон про роздержавлення преси (ІНФОГРАФІКА)

«При такому підході є ризик зменшення кількості видань державною мовою. В умовах інформаційної агресії, питання захисту мовно-інформаційного простору України набуває особливого значення», - йдеться в документі.

Президент також запропонував додати до закону норму про те, що питання оприлюднення в друкованих ЗМІ офіційних документів, у тому числі Верховної Ради, президента, Кабінету міністрів, цим законом не регулюються.

ПАРЄ ще у 2005 році закликала Україну розпочати роздержавлення друкованих засобів масової інформації, заснованих органами державної влади та місцевого самоврядування.

мова закон преса порошенко

Знак гривні
Знак гривні