Бойовики не пропустили гуманітарку ООН

На Донбасі бойовики так званої «ЛНР» заборонили в’їзд 23 автомобілям із гуманітарною допомогою від Організації Об’єднаних Націй на окуповану територію. У вантажівках знаходились продукти харчування і медикаменти загальною вагою 430 тонн.

Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України, - транслює Громадське.

«Автомобілі з гуманітарним вантажем, що прямували до Луганська, були оформлені встановленим порядком українськими прикордонниками та представниками фіскальної служби на контрольному пункті в'їзду-виїзду «Новотроїцьке». Під час слідування на неконтрольованій території, автомобілі були зупинені російськими найманцями та повернуті зворотно», – зазначила ДПСУ.

24 вересня заступник генерального секретаря організації з гуманітарних питань Стівен О'брайен заявив, що так званий «уряд ЛНР» наказав усім представникам місії ООН в терміновому порядку покинути окуповану територію. Він наголосив, що всі гуманітарні місії ООН в так званих «ДНР» та «ЛНР» призупинили.

Але після засідання тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі, ООН повернула гуманітарну місію в окуповану Луганську область.

маразм оон тероризм луганщина сепаратизм

Знак гривні
Знак гривні