Расизм під час кубку світу в Росії - гарантований

Поведінка російських футбольних фанатів подекуди викликає серйозне занепокоєння. Кількість інцидентів з елементами расизму за участю футбольних фанатів у Росії – країні, де планується провести Чемпіонат світу 2018 року, - подвоїлася, пише британська Independent.

Таким чином, на думку авторів, "расизм під час російського Кубку світу "гарантований", - перекладає ВВС

Минулого сезону дослідники з організацій Sova Centre та FARE Network нарахували 92 випадки дискримінаційних проявів та кричалок на стадіонах та біля них, порівняно з 83 випадками протягом двох попередніх футбольних сезонів, пише видання.

"З огляду на наближення Кубку світу, ми зараз говоримо не про намагання повністю викорінити такі випадки, а про спроби зменшити їх кількість", - зазначає директор Fare Network.

Російські чиновники доповідають, що борються з расизмом, і додають, що ситуація у їхній державі не є гіршою, ніж в інших країнах, пише видання.
У доповіді також припускають, що російські футбольні фанати ультраправих поглядів поїхали в Україну, пише видання, цитуючи одного з співавторів дослідження, Наталію Юдіну.

"На фанатських форумах вболівальники пишуть, що кілька особливо агресивних радикалів вирушили воювати в Україну на боці самопроголошених республік, - зазначає пані Юдіна. - Це небезпечно, адже вони повернуться сюди з набутим бойовим досвідом і агресією".

расизм росія фанати футбол

Знак гривні
Знак гривні