Саакашвілі привіз в Антикорупційне бюро заяву на самого себе (ДОКУМЕНТ)

Голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі приїхав до офісу Національного антикорупційного бюро з проханням перевірити звинувачення у його бік.

"Я приїхав запропонувати перевірити ті звинувачення стосовно мене, які були висловлені найближчими соратниками прем'єр-міністра", – сказав Саакашвілі, якого цитує УП.

"Вчора голова комітету (з питань економічної політики), близька особа до прем'єра Яценюка (Андрій) Іванчук дозволив собі, зовсім знахабнів, на своєму комітеті висловлювати певні слова в мій бік – він є представником групи, яка є символом корупції", – обурився Саакашвілі.

"Я хочу, щоб перевірили звинувачення його й інших щодо мене, а потім перевірили їх самих", – додав він.

Саакашвілі нагадав, що Одеський припортовий завод подав на нього до суду, та припустив, що це було зроблено з подачі Яценюка.

"Я хочу, щоб перевірили цей завод, праву руку Яценюка Мартиненка, всіх директорів", – додав губернатор.

Раніше Саакашвілі заявив, що втрати українського бюджету від дії корупційних схем становлять не менше 5 мільярдів доларів. Серед головних корупціонерів він назвав Ахметова, Коломойського, Мартиненка, Іванчука.

У відповідь, Іванчук відкидає звинувачення у корупції з боку голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі.

"Заяви Сакакшвілі на мою адресу є наклепом і складовою інформаційної війни. Його звинувачення щодо мого відношення до "Укрспирту" є абсурдними. І йому треба ознайомитися із матеріальною частиною", - цитує Іванчука його прес-служба.

За його словами, керівник "Укрспирту" Роман Іванюк пов’язаний із Ігорем Мазепою, з яким вони разом працювали в компанії Concord Capital.
"А на цю посаду його рекомендував голова АП Борис Ложкін про що говорив в одному із своїх інтерв’ю", - заявив депутат.

"Пане Саакашвілі, якщо у вас є факти, документи і підтвердження ваших слів, прошу їх оприлюднити. Не варто брати на себе роль судді і прокурора в одній особі. Зверніться до правоохоронних органів", - заявив Іванчук.

корупція саакашвілі одещина яценюк конфлікт

Знак гривні
Знак гривні