Націоналісти прийшли до МВС і замінили список розшукуваних з організації С14 на свій (ФОТО, ВІДЕО) ОНОВЛЕНО

Учора вночі добровольці, які підпорядковуються МВС, прийшли до опорного пункту відомства вимагати пояснень, «чому прізвищах деяких бійців занесені у списки розшуку». Серед списків розшуку - Медведько і Карась з ультранаціоналістичної С14. Націоналісти замінили список власним:

Паскал, Садовник та інші

Список у розшуку:

С14, попри нинішню афілійованість, має складні стосунки з МВС - це ультранаціоналістична бойова організація, яка за часів Майдану, жорстко протистояла з службою розвідки МВС і за словами Євгена Карася декілька раз застосовувала силу до полонених силовиків.

Оновлено: Сам Євген Карась у листі на редакційну пошту зазанчає:

"Я думаю варто зазначити, що С14 не стільки катувало скільки неодноразово ловило працівників спецвідділу МВС під час підготовки нападу на нас. В травні 2013-го було близько двадцяти нападів ментів з кастетами на активістів, мого брата сплутали зі мною і поламали йому щелепу і череп. Коли готувався напад на Медведька, то ми зловили цю групу. Після того - жодного нападу. Аналогічно на Майдані, коли Медведько захворів під його конспіративною квартирою було виявлене стеження. І саме тоді взятий у полон черговий агент. Мусора ненавидять С14, бо ми зривали їхні плани і можливо єдині змогли відбити кілька нападів".

Серед активістів, що прийшли в райвідділок – колишні учасники націоналістичних організацій.

Серед людей, які офіційно перебувають у розшуку - активісти, які прийшли до опорного пункту, чинні співробітники МВС, які продовжують виконувати службові обов'язки, та навіть Денис Поліщук та Андрій Медведько - підозрювані у вбивстві журналіста та письменника Олеся Бузини, які наразі перебувають під вартою.

На знак протесту, дівчина одного з активістів прикула себе до дверей пункту.

Репортаж Громадського:

карась конфлікт мвс медведько

Знак гривні
Знак гривні