У Києві розкажуть про маловідомих в’язнів Кремля

У понеділок, 23 листопада, у Києві перебуватимуть адвокати двох українських в’язнів, захоплених у РФ.

Декілька подробиць про самі ці справи.

Справа Олександра Костенка майже не відома в Україні, хоча, подібно до фігурантів т.з. “кримської справи”, Костенко був заарештований окупаційною владою Криму, а потім вивезений до Росії. Щоправда, судили його в Криму, і тільки потім етапували до Кіровської області РФ.

Його історія вражає навіть звиклу до багатьох жахіть уяву: викрадений та катований співробітниками ФСБ, Костенко був обвинувачений у побитті співробітників “Беркуту” під час Майдану. Саме за це він був засуджений до 3 років та 11 місяців позбавлення волі. Протягом трьох місяців йому не лікували поламану руку, катуючи та вимагаючи зізнань та свідчень проти інших кримських майданівців. Попри все це, Костенко вирішив судитися з ФСБ. За тиждень у Криму відбудеться суд за його позовом до російських спецслужб. Адвокат Костенка Дмитро Сотніков може розповісти про подробиці цього позову, а також загалом про справу і стан здоров’я Олександра Костенка.

Сергій Литвинов - селянин із Луганщини, якого арештували влітку 2014 року в Росії та звинуватили в воєнних злочинах проти “русскоязичного населения Юго-Востока” (а саме у розстрілі 30 чоловіків, зґвалтуванні 13 жінок включно з дитиною), хоча Литвинов ніколи не брав до рук зброї, а батальйон Дніпро-1, участь в якому приписується Литвинову Слєдкомом, ніколи не діяв у тому районі. Завдяки роботі адвоката Паршуткіна справа “посипалася”, і тепер російські слідчі на роздоріжжі - або закрити справу і зганьбитися, або піти з цією справою до суду і зганьбитися там - адже адвокат переконаний, що суд присяжних виправдає Литвинова. Про те, як саме “шили” цю справу, наскільки реальною є перспектива звільнення Литвинова найближчим часом та коли варто очікувати рішення щодо того, чи буде справа передана до суду - може розповісти Віктор Паршуткін.

Адвокати Олександра Костенка та Сергія Литвинова розкажуть про нові повороти у справах своїх підзахисних, повідомляє Євромайдан SOS

11.00, ПОНЕДІЛОК, 23 ЛИСТОПАДА, ПРЕС-ЦЕНТР «ГЛАВКОМ» (Інститутська, 20/8)

кремль фсб литвинов костенко

Знак гривні
Знак гривні