Як створити старт-ап? Для охочих відкривають безкоштовні курси з підприємництва та громадянської освіти (ЛІНК)

На сайті неприбуткового проекту Prometheus відкрито реєстрацію на два цикли безкоштовних масових онлайн-курсів.

Навчальний цикл «Підприємництво», що складається з 8 онлайн-курсів, дозволить усім бажаючим безкоштовно отримати достатній обсяг знань для відкриття власного малого бізнесу чи технологічного старт-апу. Слухачі зможуть дізнатися про всі аспекти ведення бізнесу в Україні: від практики підприємництва, менеджменту і маркетингу до юридичних нюансів реєстрації підприємства і сплати податків.

Окремої згадки заслуговує відтепер доступний українською мовою легендарний курс «Як створити старт-ап», що восени 2014 року читався в Стенфордському університеті найвідомішими у світі засновниками старт-апів та інвесторами.

Цикл «Громадянська освіта», що складається з 6 онлайн-курсів, створено для всіх, хто прагне дізнатися, як побудувати процвітаючу, справедливу та успішну Україну. Серед курсів циклу: «Економіка для всіх», де окрему лекцію прочитав Богдан Гаврилишин, «Боротьба з корупцією», серед лекторів якого – Сергій Лещенко, та курси, присвячені урбаністиці, соціології, гендерній рівності та державній політиці.

Курси «Урбаністика: сучасне місто», «Соціологія та соціальні дослідження: що, як, навіщо?» та «Жінки та чоловіки: гендер для всіх» створено в межах "Ініціативи з розвитку аналітичних центрів в Україні", яку виконує Міжнародний фонд «Відродження» у партнерстві з Фондом розвитку аналітичних центрів (TTF) за фінансової підтримки посольства Швеції в Україні (SIDA).

Кожен курс проекту «Prometheus» складається з відеолекцій провідних викладачів найкращих українських університетів та провідних організацій, інтерактивних завдань, що дозволять закріпити отримані знання, а також форуму, на якому студенти мають можливість поставити запитання викладачу та спілкуватися один з одним. Все, що знадобиться для участі в такому курсі, – комп’ютер і наявність доступу до мережі Інтернет.

Громадський неприбутковий проект «Prometheus» надає вільний та абсолютно безкоштовний доступ до найкращих навчальних курсів університетського рівня всім охочим незалежно від місця проживання, віку чи статків. З моменту старту ініціативи у жовтні 2015 року на сайті зареєструвалося більше 100 000 слухачів з більш ніж 200 населених пунктів України. Офіційними партнерами проекту є провідні українські виші: Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Києво-Могилянська академія та Український католицький університет.

освіта підприємництво технології он-лайн курси

Знак гривні
Знак гривні