СБУ й ГПУ заперечують політизованість затримання Корбана за можливе керування злочинним угрупованням

У Генпрокуратурі та Службі безпеки підтвердили, що в суботу зранку затримали одного із лідерів партії УКРОП Геннадія Корбана.

Геннадія Корбана затримали у суботу вранці - спецслужби не розкривають його місця перебування.

При цьому правоохоронці зазначили, що нині колишній кандидат у мери Києва перебуває лише у статусі затриманого - підозру йому не оголошували, а міру запобіжного заходу обере суд.

За словами помічника генпрокурора Владислава Куценка, правоохоронці вивчають питання щодо можливого керівництва паном Корбаном злочинним угрупованням, проти якого силовики проводять спецоперацію.

"Наші заходи проводяться вже після завершення місцевих виборів, тому будь-яку політичну складову ми відразу відкидаємо", - заявив помічник генпрокурора Владислав Куценко на брифінгу.

"Репресії", "здають сепаратистам"

У суботу зранку в партії УКРОП заявили про низку обшуків у домівках та офісах членів та партнерів партії. У своїй заяві партія назвала ці події "політичними репресіями" та звинуватила у причетності до них президента Петра Порошенка.

Зокрема, партія УКРОП звинуватила президента Петра Порошенка у намірах "здати весь південний схід України проросійським сепаратистам", йдеться у заяві партії.

BBC

корбан коломойський арешт

Знак гривні
Знак гривні