Якщо існує людина, що найбільше заважає безвізовому режиму з ЄС - це Шокін

ЄС уже прямим текстом вимагає замінити "четвірку" Шокіна в комісії з антикорупційної прокуратури.

Посол ЄС в Україні Ян Томбінський написав листа до МЗС України, в якому вимагає замінити "четвірку Шокіна" - четверо одіозних прокурорів, яких генпрокурор призначив у комісію, що має обрати кандидатури на адміністративні посади до Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Про це йдеться в статті "Європейської правди" "Віктор Шокін розпочав велику війну. Проти МЗС та безвізового режиму".

Зокрема, в листі (цей документ не є публічним, але редакція має копію) Томбінський досить жорсткими фразами вимагає повністю замінити четвірку прокурорів.

"На думку експертів, опубліковану у звіті за результатами візиту до України протягом 31 серпня - 4 вересня, процес обрання спеціальної антикорупційної прокуратури має ризик стати високо політизованим та надавати надмірно високий рівень впливу генеральному прокурору України", - йдеться в листі посла Томбінського.

Водночас посол ЄС пропонує, щоби нових кандидатів визначили представники громадянського суспільства.

На думку представника ЄС, для формування незалежного САП потрібно змінити закон "Про прокуратуру".

"Закон має бути змінений таким чином, щоби посилити гарантії незалежності процедури виборів (кандидатів на призначення на посади в САП)", - йдеться в листі за підписом Томбінського.

Як відзначають джерела, детальніші вимоги Томбінський переказав на зустрічі із заступником глави АП Костянтином Єлісєєвим.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генпрокурор України Віктор Шокін відмовився виконувати пункти Плану дій з візової лібералізації, чим поставив під загрозу можливе скасування віз до ЄС.

маразм шокін прокуратура Європа візи

Знак гривні
Знак гривні