Квартири трьох заступників Тягнибока обшукують у зв'язку зі стріляниною 20 лютого 2014 (ОНОВЛЕНО)

Обшуки у квартирах заступників голови партії "Свобода" Олександра Сича, Олега Панькевича та Ігоря Янківа проводяться у зв'язку з розслідуванням подій на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого 2014 року, повідомили в Генпрокуратурі. Про це пише ВВС

Троє "свободівців" проходять у цій справі як свідки. Про це заявив начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

"Обшук проводився в осіб, щодо яких у ході слідства виникла необхідність перевірити певну інформацію щодо подій 20 лютого на вулиці Інститутській у Києві, коли були найбільш трагічні події Революції гідності", - цитує пана Горбатюка агенція "Українські Новини".

Пан Горбатюк уточнив, що слідчі перевіряють інформацію про можливу стрілянину по протестувальниках з готелю "Україна".

Він повідомив, що серед вилученого під час обшуків - фото- і відеозаписи подій 20 лютого 2014 року, і висловив подив, чому ці матеріали досі "не були нам передані".

Напередодні у партії "Свобода" заявили про обшук у квартирах заступників голови партії - Олександра Сича, Олега Панькевича та Ігоря Янківа.

ОНОВЛЕНО Депутат Сергій Лещенко уточнює:

По поводу "репрессий" и вчерашних обысков у бывших депутатов от партии "Свобода".

Они проводятся в деле о расстрелах на Майдане на основании этого сюжета телекомпании ВВС. https://www.youtube.com/watch?v=Qg3R_BSz0Cc

Установлено, что в районе 9.30 утра 20 февраля 2014 года журналист ВВС Габриэль Гэйтхауз находился возле входа в Октябрьский дворец, среди протестующих. В это время он обратил внимание на открытое окно гостиницы “Украина” (номер 1132), из которого в какой-то момент был произведен выстрел. Он зафиксировал это окно на видеозаписи, и когда он через несколько мгновений после выстрела снова наводит на него камеру, оно уже закрыто.

На этот момент возле Октябрського дворца находились только протестующие. В то время Беркут стрелял со снежной баррикады в районе станции метро Крещатик, а в 9.30 и вовсе переместился к бетонным блокам.

В номере 1132 проживал депутат-свободовец Игорь Янкив. Соседями экс-депутата Янкива на 11 этаже отеля Украина были тогдашние нардепы-свободовцы Панькевич и Сыч.

Деталь, о которой мало кто знает: по словам источников, бывший депутат Янкив является мастером спорта и инструктором по стрельбе. По этой причине у них троих и был произведен обыск.

майдан свобода трагедія слідство

Знак гривні
Знак гривні