У Туреччині триденна жалоба: Загинули майже 100 мирних активістів

За останніми даними, у суботу неподалік центрального вокзалу Анкари загинули щонайменше 95 людей та ще понад 240 отримали поранення. 48 людей залишаються у важкому стані у лікарнях.

Про це пише ВВС.

Уряд назвав вибухи "терактом" і відкинув звинувачення в тому, що це його провина.

Вибухи сталися неподалік залізничного вокзалу з інтервалом у кілька хвилин, приблизно о 10:00 ранку за місцевим часом, коли біля вокзальної площі збиралися активісти, які прийшли на мітинг "За мир і демократію", організований профспілками і правозахисними групами.

Демонстранти мали намір висловити протест проти відновлення боїв між курдськими повстанцями та турецькими військами, закликаючи припинити насильство щодо сепаратистів з Робітничої партії Курдистану.

На кадрах, які показувало турецьке телебачення, видно клуби диму і тіла, що лежать на землі, навколо яких розкидані транспаранти.

Серед організаторів антивоєнної ходи була і прокурдська партія HDP, на одному з мітингів якої в червні, в місті Діярбакир, також прогримів вибух.
Лідер HDP вже скасував усі заплановані передвиборні мітинги і звинуватив в підготовці вибухів в Анкарі турецьку владу.

Партія випустила заяви, в якій стверджується, що основною метою нападу були члени HDP.

Поки точно не встановлено, як підірвали бомби, однак державне агентство Анадолу повідомило, що принаймні одну з них підірвав смертник.

протести курди тероризм анкара туреччина

Знак гривні
Знак гривні