Блокада Криму татарами почалась успішно (ФОТО, ВІДЕО)

Безстрокова акція з недопущення вантажного транспорту до Криму відбувається на трьох пунктах пропуску, розташованих на адмінкордоні з Кримом. «Блокаду» організовано Меджлісом кримськотатарського народу, - повідомляє Громадське.

Перекривати дорогу учасники акції будуть блоками. До охорони порядку під час акції залучено близько 100 правоохоронців і бійців батальйону Херсон.

Близько 15:00 – перша з заблокованих фур уже розвернулась та поїхала назад в Україну.

На акціі присутні представники Меджлісу Ескандер Барієв, Мустафа Джемілєв, Рефат Чубаров та їх заступники. Приїхали кримські татари з Генічеську, Новоолексіівки та Херсону. Охороняє порядок самооборона Майдану, Енергодару, спецпідрозділ Хорт та батальон Айдар.

«Вільна економічна зона під час окупаціі Криму може бути лише на прилеглих до материкової Украіни територіях. Те, що ми зараз робимо, мала зробити влада України», – сказав представник Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Керівництво анексованої АРК відреагувало на продовольче блокування.

Перший віце-прем'єр уряду анексованого Росією Криму Міхаіл Шерємєт заявив, що продовольче блокування півострову не завдасть серйозного збитку кримській економіці.

Безстрокова акція з недопущення вантажного транспорту до Криму почалась на трьох пунктах пропуску, розташованих на адмінкордоні з Кримом. «Блокаду» організовано Меджлісом кримськотатарського народу. Перекривати дорогу учасники акції будуть блоками. До охорони порядку під час акції залучено близько 100 правоохоронців і бійців батальйону "Херсон".

«Ці блокади, які вони влаштовують, ці провокації треба було робити рік тому, а сьогодні ми не залежимо фактично від українського ринку. Поставки нижче 20% - це не та серйозна ситуація, яка може наш спокій похитнути. Вони хочуть нам гірше зробити, але я впевнений, що ми від цього не постраждаємо», - цитують чиновника російські ЗМІ.

В українському МВС заявили, що ситуація на контрольно-пропускних пунктах Чонгар, Каланчак и Чаплінка станом на 13.00 неділі «стабільна та контрольована».

протест крим татари анексія меджліс

Знак гривні
Знак гривні