Кабмін після конфлікту звільнив головного митника Лікарчука

Уряд підтримав подання Державної фіскальної служби на звільнення заступника її голови, куратора митниці Костянтина Лікарчука.

Як повідомляє кореспондент INSIDER, про це на брифінгу заявила міністр фінансів України Наталія Яресько.

"Кабмін задовільнив подання пана Насірова щодо звільнення пана Лікарчука з посади заступника голови ДФС", – сказала Яресько.

Нагадаємо, голова ДФС Роман Насіров направив до правоохоронних органів матеріали щодо діяльності свого заступника Костянтина Лікарчука, а також пропозицію в Міністерство фінансів і Кабінет міністрів про його звільнення, назвавши призначення Лікарчука "політичною помилкою".

Раніше Лікарчук заявив, що Насіров перерозподілив обов'язки з управління підрозділами ДФС, залишивши за Лікарчуком лише право управляти санаторієм "Дніпро" в окупованому Росією Криму.

Лікарчук у свою чергу неодноразово звинувачував Міністерство фінансів, яке курирує ДФС, і голову ДФС Насирова в спробах обмежити самостійність митниці.

Заступник міністерства фінансів Олена Макеєва, у свою чергу, озвучила позицію Мінфіну, згідно з якою податкова і митниця повинні бути об'єднані.

митниця кримінал лікарчук

Знак гривні
Знак гривні