Шокін шукає приводів не проводити відкритий конкурс у прокуратурі - Шабунін

Шокін і його "новий Гузирь" Севрук наїхали на Сакварелідзе, мовляв тести для відбору нових прокурорів неякісні, - пише Віталій Шабунін, голова правління Центру протидії корупції, експерт антикорупційної групи Реанімаційного пакету реформ

У відповідь посольство США, яке фінансувало розробку цих тестів, дипломатичною мовою відповіла Шокіну - "ти і твої підлеглі - клоуни, тести відповідають міжнародним стандартам", - емоційно пише Шабунін - Бажання Шокіна зберегти сьогоднішню кончену прокуратуру є очевидною для всіх.

Як повідомляє УНІАН, у Посольстві США в Україні відзначають, що тести на проведення конкурсу щодо заміщення посад прокурорів місцевих прокуратур відповідають міжнародним стандартам.

Незважаючи на це, Сакварелізде обіцяє, що тести для прокурорів відбудуться, а помилки усунуть, - пише УП.

Заступник генпрокурора Давіт Сакварелізде обіцяє завершити реформування органів прокуратури до кінця грудня поточного року.
Про це він повідомив на брифінгу в четвер.

За його словами, уже подано понад 2 тисячі заявок на конкурс із заміщення 700 вакантних посад.

Разом із тим, за його словами, досі не сформована конкурсна комісія, яка створюється за наказом генпрокурора і без якої процедура проведення конкурсу неможлива.

Разом із тим, за його словами, працівники прокуратури концентрують увагу на технічних помилках у текстах тестових питань і "проводять службові розслідування щодо проблем, які можна вирішити на технічній нараді".

"Виявляється, найбільша проблема в органі, який загрузнув у корупції – це технічні помилки в текстах", - обурився він.

"Усі спірні питання і текстові помилки були видалені. Якщо комусь вони попадуться, то будуть зараховані як вірні", - зазначив він.

Сакварелідзе сказав, що вважає неправильним проведення подібних службових розслідувань, однак заявив, що "готовий підтримувати робочі стосунки з тими колегами, які готові підтримувати робочі стосунки з ним".
"Неправильно, мабуть, спілкуватися один з одним мовою службових перевірок та прес-конференцій. Але я з задоволенням продовжуватиму робочі стосунки з усіма моїми колегами, які зацікавлені у правильному проведенні цього конкурсу", - наголосив він.

"Я розумію, що система пручається, але це нормальний процес, і ми були до цього готові. Ми вважаємо, що це неправильно, оскільки вони ставляться під сумнів легітимність офіційної фінансової допомоги від міжнародних донорів, отримання якої ми і домагалися 4 місяці, враховуючи те, що в бюджеті України на проведення цього конкурсу немає", - зазначив він.

"Але до кінця серпня ми запустимо перший етап тестування, а до середини грудня , думаю, доведемо це до кінця", - сказав він.

Нагадаємо, конфлікт Сакварелідзе і його соратника Віталія Каська з рештою керівництва ГПУ почався після затримання 5 липня заступника голови слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна та заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця за підозрою в отриманні великого хабаря.

Шапакін і Корнієць вважаються близькими до генпрокурора Шокіна і його екс-заступника Володимира Гузира. Пізніше Гузир зі скандалом покинув свою посаду і його замінив Севрук, який також вважається представником "старої команди".

скандал шабунін саквалерідзе шокін прокуратура

Знак гривні
Знак гривні