Інтерпол заарештував Маркова, чомусь у такій нелюбимій ним Європі

На території Італії співробітники Інтерполу затримали члена "Комітету порятунку України" Ігоря Маркова, - пише канал 24

За даними джерел, можлива екстрадиція Маркова в Україну.

Арешт стався на курорті в Італії.

Нагадаємо, Ігор Марков — екс-депутат Верховної Ради, котрий увійшов до складу так званого "Комітету порятунку" України поряд з екс-прем'єром Миколою Азаровим і колишнім депутатом ВР Володимиром Олійником.

У грудні 2014 року Міністерство внутрішніх справ оголосило Маркова в розшук. Він підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 (хуліганство з нанесенням тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу.

У жовтні 2013 року міліція затримала Маркова за підозрою в організації побиття учасників мітингу в Одесі в 2007 році. Йдеться про події 2007 року, коли біля Одеської обласної адміністрації відбувалися пікети націоналістів проти встановлення в місті пам'ятника Катерині II.

У лютому 2014 року Верховна Рада повернула мандат Маркову, а Приморський суд Одеси звільнив його з-під варти.

Марков обирався депутатом в одномандатному окрузі №133 (Київський район Одеси) на парламентських виборах 2012 року, після чого увійшов до складу фракції Партії регіонів.

Через рік, 12 вересня 2013 року, Вищий адміністративний суд України зобов'язав ЦВК скасувати його реєстрацію як народного депутата через фальсифікації волевиявлення на його користь.

Марков у фракції Партії регіонів був представником проросійського крила. Депутат критикував намір України підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом й агітував за зближення з Росією та Митним союзом.

Останнім часом Марков був частим гостем російського телебачення, на якому критикував дії нинішньої української влади.

кримінал арешт марков одещина сепаратизм інтерпол

Знак гривні
Знак гривні