Суддя з мільйонами в офшорі в Ліхтеншнейті мав бізнес із чинним членом Вищої ради юстиції (ВІДЕО)

Пам'ятаєте, нещодавно в українського судді арештували 13 мільйонів швейцарських франків (це 300 мільйонів гривень!) у Ліхтенштейні. Ім'я судді - Артур Ємельянов, його з собою з Донецька привіз ще Янукович і той блискавично зробив "стрімку кар'єру", ставши заступником голови Вищого Господарського суду.

Радіо Свобода вдалось знайти фірму Ємельянових, зареєстровану у столиці Ліхтенштейну Вадуці, а розгорнувши клубок - виявили його іншого "бізнес-партнера", насправді дуже впливову в Україні людину, з тих, що прийшли до влади після Майдану - це новообраний член Вищої Ради юстиції Павло Гречківський.

Про це пише Наталія Седлецька.

Спільній фірми Ємельянова-Гречківського за рішенням Київради часів Черновецького віддали шмат лісів на Жуковому острові розміром з десять футбольних полів. А скарги прокуратури за дивним збігом відбивали саме ті суди, кар'єру в яких у цей час крок за кроком робив Ємельянов.

І якщо на останнього вже натрапила фінансова розвідка західної країни, то про Гречківського поки мало хто чув навіть в Україні. Але його кар'єра стрімко набирає обертів. Схоже, не без підтримки Миколи Мартиненка, який довгий час був одружений на сестрі новообраного члена Вищої ради юстиції Павла Гречківського.

Така от Санта-Барбара з елементами криміналу.

офшор гречківський ємельянов корупція гроші суд

Знак гривні
Знак гривні