Суд Волинської області зобов’язав державну Укртранснафту віддатися Коломойському (ДОКУМЕНТ)

Апеляційний суд Волинської області зобов'язав державну нафтотранспортну компанію "Укртранснафта" не перешкоджати голові правління компанії Олександру Лазорко, якого 19 березня відсторонила наглядова рада, у виконанні обов'язків керівника.

Відповідне рішення апеляційний суд виніс 23 липня, - пише Інсайдер.

Відповідно до опублікованого в Єдиному державному реєстрі судового рішення від 23 липня у справі №161/4403/15-ц, "Укртранснафта" не повинна перешкоджати "особі-3" у виконанні ним обов'язків генерального директора.

А виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник підтвердив, що в судовому рішенні йдется про відстороненого Олександра Лазорка.

"По-перше, рішення суду щодо Лазорка абсолютно незаконні, оскільки ми його не звільняли, а відсторонили з посади голови правління до закінчення терміну його контракту - до 10 серпня 2015 року. По-друге, ми поміняли в Статуті виконавчий орган із правління на дирекцію, відповідно, це нова посада - "генеральний директор", і вона не має стосунку до посади голови правління, яку скасовано Статутом", – зазначив Пасішник.

Нагадаємо, на цей момент в.о. керівника "Укртранснафти" є Роман Сидорак.

Раніше Ігор Коломойський визнав, що Олександр Лазорко є представником його команди, а його відсторонення від управління державним ПАТ "Укртранснафта" стало причиною конфлікту бізнесмена з президентом Петром Порошенком і, як наслідок, відставки з посади губернатора Дніпропетровської області.

скандал коломойський лазорко економіка нафта суд

Знак гривні
Знак гривні