Гудбай, Ленін. Від сьогодні комуністична партія України не має права брати участь у виборах

Компартія України та інші комуністичні партії з сьогоднішнього дня не можуть бути суб'єктами виборчого процесу і не можуть приймати участь у місцевих, загальнодержавних і президентських виборах. Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко під час спільного з секретарем РНБО Олександром Турчиновим брифінгу в п'ятницю.

"Я підписав три накази відповідно до Закону, які визнають, що Комуністична партія України, зокрема, у своїй діяльності, у найменуванні, у символіці та програмі не відповідають вимогам частини 2 статті 3, частини 1 статті 4 Закону про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного, нацистського та тоталітарного режимів. Правовими наслідками цих наказів є те, що ця політична сила та інші комуністичні партії з сьогоднішнього дня не можуть бути суб'єктами виборчого процесу і не можуть приймати участь у місцевих, загальнодержавних та президентських виборах", - зазначив Павло Петренко.

Він також додав, що ці накази сьогодні будуть оприлюднені. За словами П. Петренка, ЦВК та відповідні виборчі комісії на місцях зобов'язані керуватись даними рішеннями.

За словами секретаря РНБО О. Турчинова, сьогодні в України день історичної справедливості, адже Компартія та її сателіти втрачають статус та права політичної партії.

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала внесений Кабінетом міністрів законопроект про засудження комуністичного та нацистського тоталітарних режимів, а також заборонила їх пропаганду і символіку.

вибори-2015 петренко кпу компартія

Знак гривні
Знак гривні