Нацгвардія отримала нові безпілотники. ТЕКСТИ наводять технічні характеристики

На озброєння Національної гвардії взято нові безпілотники. Про це на своїй сторінці у Facebook написав глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Нові безпілотники КС-1 взято на озброєння підрозділів Нацгвардії. Сьогодні вперше в Петрівцях відкрито показали їхню роботу", - пише Аваков.

Міністр повідомив, що безпілотники отримає кожен підрозділ Національної гвардії, їм нададуть українські комплекси "Фурія" та іноземні апарати.

ДОВІДКА. KS-1 - це мікробезпілотник розробки болгарської компанії BULCOMERSKS. Він виготовлений по схемі "безхвістка", зі штовхаючим пропеллером. Апарат працює від електромотора, тобто, є малошумним та малопомітним для теплової фіксації.

Електрорушій забезпечує високі, як для такого компактного безпілотника, показники: до 3-4 годин польоту, практична висота до 3,5 км, дистанція польоту 210 км, та 1,5 кг корисного навантаження.

На KS-1 встановлена гіростабілізована камера роздільною здатністю 18 мегапікселів, з 20-кратним оптичним зумом.

Безпілотник запускається з мобільної механічної катапульти і приземляється на парашуті. Аби зменшити ризик ушкодження при посадці, апарат обладнаний автоматичною подушкою безпеки.

Технічні характеристики

Радіус дії - 50-70 км

Тривалість польоту - 3-4 год

Швидкість польоту - 65-130 км/год

Розмах крил - 2,8 м

Вага - 10,4 кг

Корисний вантаж - 1,5 кг

Висота польоту над рівнем моря - 3600 м

Зліт/посадка - ручна катапульта/парашут

Мотор - електричний

Навігація - GPS/Glonass

Обладнання - фото/відео/інфрачервона камера

безпілотники війна мвс

Знак гривні
Знак гривні