Аваков шкодує, що звільнив голову ДАІ: довіряє й поважає

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що із звільненням начальника ДАІ Олександра Єршова позбувся людини у міністерстві, якій довіряв.

"Тим не менш, я сказав йому, що він повинен піти у відставку. І пояснив йому, що він зробив помилку, яку неможливо пояснити суспільству", - цитує Авакова Інсайдер.

"І для мене тепер проблема: звільнивши більшість керівних кадрів в ДАІ, я позбувся тепер і людини, якій хоч якось довіряв в цій системі, людині, яка розуміє, як вона функціонує. А мені був важливий такий кадр", - сказав Аваков.

Який так чесно та красиво живе, - розслідування Радіо Свобода

"Тому що ми, умовно кажучи, закриваємо ДАІ і переходимо до нової патрульній служби. Зрозуміло, повинен бути перехідний період. Це дуже важлива деталь, яку багато хто не розуміє", - пояснив він.

"За що звільнено Єршов? За те, що одна його дочка їздить на шикарній машині, а інша дочка відпочиває в Каннах? Не через це", - сказав Аваков.

"Обидві дочки дорослі, вони прокоментували, що одна заміжня за забезпеченим чоловіком, а інша продає дорогі предмети одягу", - додав він.

"Єршов звільнений мною за те, що він не вказав у декларації свій будинок - тільки за це. Формально недооформлений будинок в податковій декларації. У всьому іншому я ставлюся до Єршова - ще раз підкреслю, як би хто не кричав - з повагою", - сказав Аваков.

Міністр розповів, як Єршов на початку травні минулого року вступив в перші бої під Слов'янськом, де неодноразово побував під вогнем і проявив сміливість.

"У той момент, коли ще армія не воювала. Звідти основи моєї до нього довіри. Крім того, Єршов нагороджений бойовим орденом за кілька найбільш напружених місяців служби в зоні АТО", - сказав Аваков.

Нагадаємо, що днями в ЗМІ з'явилась інформація і фотодокази про елітні автівки членів родини головного ДАІшника країни Олександра Єршова вартістю близько $100 000 кожна. Також, як повідомили журналісти Радіо Свобода та програми Першого суспільного каналу "Схеми", сам Єршов їздить на елітному мотоциклі, який у базі ДАІ значиться, як КамАЗ.

Скандал і обурення журналістів також викликало те, що Єршов засекретив декларації про майно та доходи всього керівного складу ДАІ і відмовив у наданні їх представникам преси, що є порушенням Закону України "Про доступ до публічної інформації".

Як виявилося, ні старша донька Анастасія Єршова, власниця бренду одягу Atelier HandMade, ні молодша донька Дарина Єршова не соромляться викладати фото своїх автівок, а саме LEXUS RX 350, Porsche Cayenne, Range Rover в соцмережах. Також доньки діляться фотографіями далеких подорожей, пересувань бізнес-класом літаків і відпочинків у 5-зіркових готелях.

міліція скандал ДАІ аваков єршов

Знак гривні
Знак гривні